Най-скъпите кралски бижута

https://www.art1a1d.comКазват, че нищо не може да зарадва една жена повече от блясъка на диамантите. За кралските особи обаче, освен радост, скъпоценностите са част и от задължителния дрескод. Стойността им е знак не само за щедрост, а и за обществено положение.
Докоснете се и вие до най-скъпите ювелирни накити на августейшите особи.

https://www.art1a1d.com1. Огърлицата на Мария Антоанета

Бижуто, украсявало шията на френската кралица е оценено на 3,7 млн. долара. В него блестят множество бели брилянти – общо 8,05 карата, два редки жълти диаманта и един розов.

https://www.art1a1d.com2. Диамантеното колие на английската кралица Мария

То е оценено на 1,8 млн. долара и се състои от 34 диаманта, обковани със злато и сребро.

https://www.art1a1d.com3. Диадемата и брошката на принцеса Маргарет – внучка на споменатата вече кралица Мария и по-малка сестра на кралица Елизабет II.

Диадемата е уникална не само заради скъпоценните камъни, от които е изработена, а и защото само с едно леко движение на ръката се превръща в огърлица и 11 великолепни брошки. Стойността на това ювелирно чудо е 1,7 млн. долара. 344 хил. долара пък струва друго известно бижу на принцесата – брошка с нейните инициали, обсипана с диаманти.

4. Гривната на херцогинята на Уиндзорhttps://www.art1a1d.com

Още една великолепна кралска скъпоценност, оценена на 12.4 млн. долара. Украсената с рубини, сапфири, диаманти и изумруди гривна във формата на леопард е дело на Cartier.

5. Диадема от шведския кралски двор

https://www.art1a1d.comНякога е принадлежала на шведската принцеса Катарина Хенкел фон Донерсмарк. Тиарата, увенчана с прочутия диамант „Шизука”, тежащ цели 101,27 карата беше продадена на търг на Sotheby’s за 12,7 млн долара.

6. Огърлицата на новата княгиня на Монако

Бижуто на Шарлин Уитсток, която наскоро мина под венчило с принца на https://www.art1a1d.comМонако Албер си има име – Infinite Cascade и заслужава особено внимание. Направено е от 1237 диаманта, шест големи перли и 18-каратово розово злато. Цената му се пази в тайна, но познавачи смятат, че цифрата е астрономическа.

7. Годежният пръстен на Кейт Мидълтън и лейди Даяна

https://www.art1a1d.comНяма как в селекцията да пропуснем сапфиреният пръстен, който принц Уилям подари на Кейт Мидълтън за годежа им. Бижуто е семейна ценност и е принадлежало на майката на принца, покойната лейди Даяна. С него принц Чарлз поискал ръката й, а самият пръстен струва 39,4 хил. долара.

8. „Слонската” огърлица на танцьорката Анита Делгадо

Тhttps://www.art1a1d.comози накит попада в списъка не толкова заради уникалните камъни по него или стойността му, а защото безспорно е най-тежкото бижу в света. Подарено е на испанската танцьрока Анита Делгадо когато става принцеса в древното индийско царство Капуртала. Украсено е с диаманти, изумруди и планински кристали, но едва ли принцесата го е носела. Това е било само по силите на любимия слон на принца на Капуртала, който гордо се разхождал с него преди да му го отнемат заради новата фаворитка.

материал на https://www.art1a1d.com




Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+