10-те страни с най-евтина работна ръка

https://www.art1a1d.comВ развиващите се страни има хора, които получават една малка част от това, което получаваме ние и те трябва да оцелеят с тези пари.
Много е трудно да се намери някой, който да е напълно доволен от заплатата си. Много често хората смятат, че не получават достатъчно за работата, която вършат. Въпреки това, в развиващите се страни има хора, които получават една малка част което ние и те трябва да оцелеят с тези пари. В тези страни и цената на живота е много по-ниска, пише VestiFinance.

10. Малави, Източна Африка – 412 долара на година

Както и при много други развиващи се страни, икономиката на Малави е от помощи, по-специално на МВФ и други държави, които поемат финансирането на страната. По отношение на инвестициите Малави е една от най-безопасните дестинации в Африка. Работната сила е много евтина за една година е 412 долара. Тази заплата е ниска дори и за жителите на Малави, но разходите за живот тук също са много ниски, особено в сравнение с развитите страни.

9. Гвинея-Бисау, Западна Африка – 372 долара на година

Селското стопанство е водещ сектор на икономиката на страната. Тук се отглеждат риба и ядки и са в основата на износа на страната. Поради факта, че 2/3 от населението живее в бедност, заплатите също са ниски – за един месец хората получават 30 долара и една торба с ориз.

8. Венецуела, Южна Америка-361 долара на година

Венецуела – една от най-урбанизираните страни в региона, по-голямата част от населението живее в градските райони, особено в столицата – Каракас. Венецуела притежава огромни запаси от нефт, но това не помогна на страната да се справи с икономическите проблеми. В момента страната страда от инфлацията и повечето от хората живеят в бедност въпреки изобилните запаси от петрол. Минималната работна заплата тук е само 361 долара на година.

7. Гамбия, Западна Африка – 317 долара на година.

Почти 1/3 от населението на Гамбия живее под прага на бедността. Икономиката на страната зависи от селското стопанство, туризма и риболова. В тези отрасли са заети най-голям брой хора. Минималната работна заплата тук – само 0.13 долара на час, което е 317 долара на година.

6. Танзания – Източна Африка – 240 долара на година

Танзания е известна като дестинация за туристите, които обичат дивата природа. Тя е развиваща се страна, така че няма високо качество на инфраструктурата, което имат развитите страни. Заради това не съществуват идеални условия за правене на бизнес. Разходите за живот в страната са много ниски и голяма част от населението живее в бедност. Минималната работна заплата тук – 0.1 долара на час, а за месец са 20 долара.

5. Бангладеш, Южна Азия – 228 долара на година

Бангладеш често е била на жертвите на природни бедствия. По-голямата част от населението се занимава със земеделие. В същото време цената на живот е сред най-ниските в региона. Минималната работна заплата – 0.09 долара на час. Минималното заплащане на месец е 19 долара, но това не важи за всички сектори. В текстилната промишленост служителите получават 68 долара на месец

4. Киргистан, Централна Азия – 181 долара на година

Населението на страната е около 6 млн. души. Киргизстан е страна, в която да се прави бизнес, не е толкова лесно, тъй като е нужно се адаптирате към езиковата бариера, метеорологичните условия и терена. Минимална заплата за административни позиции е 14 долара на месец и 181 долара на година

3. Куба, Латинска Америка – 108 долара на година

Куба – една красива островна страна с невероятна климат и зашеметяваща природа. Тук идват много туристи, които се радват на специална атмосфера на тази страна. Наскоро, кубинските и американските отношения се затоплиха, но това може да означава, че американските компании ще искат да преместят бизнеса си в Куба. Ползата от това решение ще е фактът, че минималната работна заплата в страната е много ниска – 0.05 долара на час и 9 долара на месец. Това са минималните стойности в региона.

2. Грузия, Източна Европа – 96 долара на година

Правене на бизнес в Грузия може да бъде доста доходоносна, тъй като минималната работна заплата е изключително ниска. В частния сектор минималната работна заплата е 8 долара на месец, което е само 0.05 долара на час. Държавата обаче е най-добрият работодател, тъй като плаща минималната работна заплата до 48 долара на месец. Някои източници казват, че в страната може да се намери работната сила, която да работи за 0.24 долара на час, което е много полезно за чуждестранни компании, които искат да се спастяват.

1. Уганда, Източна Африка – 22 долара на година

Уганда е развиваща се страна с население от 37.8 млн. души. Тъй като Уганда е британска колония официалният език е английски. В тази страна най-ниските заплати са от 0.01 долара на час. Това е 1.7 долара на месец и 22 долара на година. Нивото на заплатите е много ниско, особено в сравнение с минималната заплата в други държави. Разходите за живот в Уганда също са много ниски.




материал на https://www.economic.bg/

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+