,,Ти”- Каролайн Кепнес

https://www.art1a1d.comПредлагам на вашето внимание една съвременна книга, посветена на една много съвременна тема: контактите в социлните мрежи.
Aмериканката Каролайн Кепнес започва литературната си кариера с кратки разкази, статии за списания и телевизионни сценарии.
https://www.art1a1d.com“Ти” е дебютният ѝ роман, по който в момента се снима сериал за телевизионния канал “Шоутайм”. Мнозина го сравняват с “Американски психар” на Брет Ийстън Елис, с “Мизъри” на Стивън Кинг и с “Не казвай сбогом” на Джилиан Флин.
За тази книга Пъблишърс Уийкли пише: “Смразяващо четиво, което кара читателя да се озърта през рамо.”
И това не е случайно, защото максимата “Любовта е лудост” добива ново, плашещо измерение в епохата на вездесъщите социални мрежи, когато всякакви задръжки падат.
Джо Голдбърг е интелигентен книгоман, който работи като продавач в манхатънска книжарница. Един ден в книжарницата влиза красива студентка, която копнее да стане писателка. Той мигом решава, че това е момичето на мечтите му. Вече е научил как се казва от кредитната ѝ карта. И понеже в Ню Йорк няма друга Гуиневир Бек, Джо лесно намира Фейсбук страницата ѝ и профила ѝ в Туитър, от които разбира къде живее, къде ходи и какво харесва. Започва да я следи – както онлайн, така и в реалния живот – и скоро е обсебен напълно от нея. Успява да открадне мобилния ѝ телефон и да се добере до паролите ѝ в интернет. Междувременно се среща отново с Гуиневир, уж случайно, и я кани на среща. Понеже знае толкова много за нея, не му е трудно да я впечатли – по всичко изглежда, че двамата са перфектната двойка.
Но в живота ѝ има и други мъже. Джо използва паролите на Гуиневир, за да трие съобщенията им, и се опитва всячески да неутрализира конкуренцията. А когато усилията му се оказват безуспешни, започва да убива всеки, когото вижда като пречка…

Ако сте се замисляли за ролята на социлните мрежи и контакти в нашия свят, точно за такива неща става въпрос в романчето.

Книгата се намира на книжния пазар и може да се купи и онлайн, а цената е около 5 лв.
Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+