“Пътят към разрухата” – книга

https://www.art1a1d.comЗнаците за предстояща световна финансова криза вече са съвсем видими. За това предупреждава и книгата “Пътят към разрухата” на Джеймс Рикардс.

В интервю за предаването “12+3″ на програма “Хоризонт” журналистът Валери Найденов коментира какви идеи представя тази книга:

“Разрухата“ ще бъде поредната финансова криза, която според Джеймс Рикардс ще бъде поне десет пъти по-мощна от тази, която беше през 2007-2008 г. Той проследява финансовите кризи една по една през годините и констатира, че наистина трусовете се увеличават и стават все по-силни. Според него в момента световният елит се подготвя за тази нова криза, която може би ще се случи през 2018 г. Този път спасението, решението ще бъде коренно различно.

В света вече навлиза отрицателната лихва- казва Найденов

Тя води до там, че на човек му е по-изгодно да си държи парите вкъщи. Това го има вече и в България. Например от пенсионните фондове нищо не се печели, но пък при тях се удържат такива такси, че всъщност това е сериозно негативна лихва. Точно същото става и с влоговете в банките.

Ако имате итерес към финанси и искате да навлезете в този свят -това е вашата книга.

Книгата се предлага на цена около 20.00 лв.

Джеймс Рикардс е редактор на финансовия бюлетин Стратегическото разузнаване и директор на проекта ,,Джеймс Рекърдс” изследване на сложната динамика на геополитиката и глобалния капитал. Той е автор две от най-продаваните книги според Ню Йорк Таймс, ,, Смъртта на парите”(2014) и “Валутни войни” (2011). Той е портфолио мениджър, адвокат и икономист и е заемал ръководни длъжности в големи американски компании. През 1998 г.  е главният преговарящ за спасяването на LTCM, спонсориран от Федералния резерв. Неговите клиенти включват институционални инвеститори и правителствени дирекции.

Сътрудник е на “Файнаншъл таймс”, “Вечерен Стандарт”, “Ню Йорк Таймс”, “Уошингтън пост” и др. Г-н Рикардс е гостуващ преподавател по глобализация и финанси в Университета “Джон Хопкинс”, в институт за напреднали международни изследвания. Съветник е по капиталовите пазари на американската разузнавателна общност и на службата на министъра на отбраната и е в Консултативния съвет на Центъра за санкции и незаконни финанси във Вашингтон.

Г-н Рикардс има магистърска степен по право от Нюйоркския университет и докторска степен от университета в Пенсилвания.

По настоящем живее в Кънектикът.




Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+