Какво куче ви подхожда по хороскоп

https://www.art1a1d.comХарактерът на човек до голяма степен зависи от това под каква звезда се е родил той. Няма да повярвате, но характерът на кучетата също се подчинява на звездите. Не всеки Овен ще се спогоди със санбернар и не всяка болонка ще обикне Скорпион. Общо взето ако решите да си вземете куче, първо проверете дали ви подхожда по темперамент.

Овен

Овните са енергични, предприемчиви и напористи, активни през по-голямата част от живота си. Освен това са смели и понякога извършват необмислени постъпки. Трябва им куче с подобен темперамент – активно, издръжливо и шумно. Чудесна компания за Овена ще са любимците от породи немска овчарка, доберман, боксер, лайка. Тези породи обичат да прекарват времето си на открито и отлично запомнят команди. Дресурата ще се отрази добре както на тях, така и на стопанина-Овен. Понякога обаче този огнен знак също има нужда от почивка. Ако Овенът иска да си вземе куче, за да се отърси от стреса, а не за активни разходки, ще се спогоди чудесно с малки кучета като пекинез и чихуахуа, той-пудел, западнохайландски бял териер. Тези породи могат да се държат активно, но при това са способни да се съобразяват с настроението на стопанина.

Телец

Телците се отличават с миролюбие, великодушие и добрина. Хората от тази зодия могат с лекота да живеят и без куче, но ако все пак си изберат такова, то ще е от порода, която не изисква повишено внимание и активност. Желателно е любимецът да се забавлява сам, докато Телецът просто го наблюдава отстрани. Понякога обаче представителите на тази зодия си взимат куче с обратната цел – да се поразмърдат малко. Все пак щеш не щеш, любимецът трябва да се разхожда. И в единия, и в другия случай чудесен компаньон за Телеца ще е шарпей, мопс, английски булдог, санбернар, чау-чау, скочтериер. Тези породи са достатъчно самостоятелни, но и активни.

Близнаци

Хората, родени под този знак, за известни със своята разностранност, със склонността си да бъдат постоянно в движение и нуждата си от разнообразие. Те се нуждаят от смяна на емоциите и са запалени колекционери, независимо какъв е обекта на колекционирането. Затова често на Близнаците не им стига само един любимец. Подходящи породи ще са лабрадор, коли, йоркширски териер, далматинец и кокер-шпаньол. Но Близнаците имат една особеност – те могат бързо да се уморят от активността на кучето и от силния му лай. Ако смятате, че сте склонни да се отегчите от тези неща, по-добре си вземете лайка или чау-чау. Те са идеални за поддържане на душевното равновесие.

Рак

Представителите на този знак са емоционални, чувствителни и често изпадат в меланхолия, без непременно да показват външно състоянието си, поради което околните възприемат Рака като хладнокръвен и пресметлив човек. Само близките му знаят колко всъщност е раним той. Домашният любимец трябва да дава на такъв човек покой, уют и душевно равновесие. Кучето на Рака трябва да има външни и вътрешни антистрес-качества. Колкото е по-пухкаво и декоративно, толкова по-добре. За предпочитане е любимецът да усеща безпогрешно настроението на стопанина си. Невероятно, но сред кучетата има и своеобразни психолози – това са уравновесените и спокойни кавказка овчарка, бобтейл, малтийска болонка, кралски пудел, скайтериер. Както виждате разковничето не е в размера, а в способността на кучето да бъде домошар като стопанина си Рак.

Лъв

Родените под този знак по правило са харизматични и уверени в себе си, горди и целеустремени хора. Те обичат да впечатляват околните – Лъвът не понася да остане незабелязан. Той ще си избере ярки, набиващи се на очи аксесоари – и също толкова впечатляващо куче. Любимецът трябва да кара минувачите да се обръщат. Подходящо куче за Лъва ще е мастиф, руска или афганска хрътка, немски дог, ризеншнауцер. Осанката, походката и изражението на муцуната на любимеца трябва да издават аристократичния му произход.

Дева

Дева е най-човечният зодиакален знак. Добрината, човеколюбието и вярата в доброто са основни черти на Девите, но при това те са доста практични, поради което често се спират в желанието си да си вземат домашен любимец. Ако обаче си вземат животинка, ще се грижат за нея като за пълноправен член на семейството. Стремежът към постоянно развитие кара представителите на този знак да проявят в дресурата най-добрите си качества като педагози и добре развитата си логика. Трудностите само амбицират Девата, затова такъв човек ще се спогоди с куче от всяка порода и ще го възпита съобразно нуждите си. Особено подходящи породи са сговорчивите и послушни дакел, миниатюрен шнауцер, стандартен шнауцер, доберман, басет. Най-важното е кучето да стане послушен и рационален верен приятел.

Везни

Хората, родени под този знак, се отличават с на пръв поглед напълно противоположни качества. Везните са чаровни, отговорни и педантични, но при това не можем да ги наречем уравновесени. Склонни са към резки промени в настроението и изпадат в депресия, ако не успеят да постигнат баланс. Взимането на решения не им се дава лесно, те често се колебаят и могат да размислят сто пъти. Когато обаче се спрат на нещо, повече няма да си променят мнението. Изборът на домашен любимец също е трудна задача за Везните, затова те често си взимат едновременно куче и котка или пък няколко кучета от различни породи, за да наблюдават контраста в поведението им. Представителите на този знак виждат хармония в привличането между противоположностите. Ако обаче стопанинът няма увереност в бъдещето, по-добре ще е да си избере по-спокойно куче – мопс, френска болонка, италиански грейхаунд. Тези породи усещат настроението на стопанина и внасят в живота му позитивна нагласа и миролюбие.

Скорпион

Скорпион се смята за най-мистичния знак. Представителите му са мъдри, силни духом, но загадъчни, човек трудно може да разбере какво им се върти из ума. Може да си мислите, че познавате добре Скорпиона, но не е така, ден след ден той ще ви изненадва с нови особености на уникалната си личност. Той се опитва да запълни живота си максимално със събития и ярки впечатления. Негова отличителна особеност е, че е предан на хората, които обича. Има две мнения за това какво куче ще подхожда на Скорпиона. Според едната версия – мистичната – най-благоприятно въздействие ще имат големите черни кучета като овчарка, дог, нюфаундленд и грюнендал. Втората версия е по-реалистична и препоръчва като компаньон на Скорпиона лабрадор – дружелюбен и верен приятел. Декоративните породи обаче са крайно неподходящи за представителите на този знак, които се отличават с истеричен характер. Стрелец Един от най-позитивните и свободолюбиви знаци.

Стлеците са отчаяни любители на приключенията, не ги свърта на едно място, винаги имат куп планове, повечето от които не се осъществяват. Това обаче не натъжава Стрелеца – животът е пълен с толкова много интересни неща, че не остава време за съжаление. Представителите на този знак не признават дресурата и правилата, затова и към кучето си не са твърде взискателни, а просто го обичат. Най-добре се разбират с породите блъдхаунд, басет, бигъл, руска хрътка и басенджи. Тези кучета трудно се поддават на обучение, но са невероятно чаровни и могат с часове да си играят със стопанина си. Впрочем Стрелецът обръща внимание и на кучетата без порода.

Козирог

Козирогът е честолюбив, практичен, сериозен, има свое мнение за всичко. Представителите на тази зодия са отговорни, добри организатори, по при това са ужасни инати, както в преследването на целите си, така и в общуването с хората. Козирозите не си мерят думите и лесно могат да обидят някого. Освен това са консервативни и възприемат на нож всяка новаторска мисъл. Ако Козирогът реши да си вземе куче, той ще трябва да знае добре с каква цел го прави. Ако си търси съмишленик, най-подходящи ще са философски настроеното чау-чау, здраво стъпилият на земята ротвайлер или солидният английски булдог. Ако обаче Козирогът смята да възпита себе си, възпитавайки кучето, по-добър избор ще са дакел, френски булдог, басет, булмастиф, боксер и дори бултериер.

Водолей

Като един от най-комуникативните знаци Водолеят се чувства привлечен от всичко необикновено и нестандартно. Той е отворен за експерименти, не се страхува да пробва нещо ново. Затова когато си избира любимец, Водолеят ще се спре на необичайна, авангардна или рядка порода. Такива са например леонбергер, тибетски мастиф, унгарска овчарка, брадато коли, китайско голо качулато куче, муди, персийска хрътка, барбет и каталбурун. При това стопанинът едва ли ще се интересува особено от практичността на кучето, способността му да се обучава, характера и родословието му. Най-важното за Водолея е елементът на изненадата.

Риби

Рибите са мечтателни, но и нерешителни. Амбициозни са, но често живеят повече с лозунги, отколкото с действия. Също като Козирозите Рибите са консервативни и трудно приемат промени в живота си. Практически неспособни са да се държат нестандартно за себе си. Чувстват се добре у дома, когато се радват на тишина и покой, шумните роднини и любимци ги нервират. Затова представителите на този знак имат определени изисквания и за кучето – то трябва да е сговорчиво, предано и да слуша безпрекословно стопанина. Освен това Рибите обичат дългите разходки. Нужните качества се съчетават в породи като кокер-шпаньол, немска овчарка, голдън ретривър, уелско корги и далматинец.




материал на https://www.woman.bg/ , автор Ива Петрова

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+