Държавата се разпада

https://www.art1a1d.com/Един материал на сайт, за който нищо специалнио не зная- дали лъже или не?
Този негов материал ми звучи правдиво и искрено и по тази причина го споделям…
Е, дано не е съвсем права авторката на текста- Валерия Велева
Бият журналисти.
Бият нотариуси.
Бият лекари.
Бият учители.
Бият старци.
Бият деца.
Бият по селата.
Бият в центъра на столицата.
Бият по пътищата.
Бият по улиците.
Бият в болниците.
Бият в училищата.

АГРЕСИЯТА стана норма на поведение.
ОМРАЗАТА – хранилка за живот.
БУХАЛКАТА и качулката – извор на сила.
ПРАВОТО се въргаля в прахта.
ИСТИНАТА е на бунището.
РАЗРУШЕНИЕТО е в стихията си.

Никой никого не зачита.
Никой от никого няма респект.
Местни дерибеи раздават правосъдие.
Няма власт, няма ред.
Законът се гази.
МВР е по бели гащи.
Прокуратурата е безсилна.
Съдът е продажен.
Парламентът е низвергнат.
От трибуната се замерят с „убийци“ и „кръвопийци“
Министрите са в тупик. Подчинени ги правят за смях.

Морална нищета.
Тотална деградация.

Всеки пост се купува,
всеки глас се продава

Животът се влачи като
безкраен суджук, натъпкан
с корупция, рекет и измама.
…….

Те това казва жената, която има кариера за завист. Тя е от щастливите българки, които нито ден не са стояли безработни у дома.
Преди да се докаже на журналистическото поприще. Валерия е била телеграф в пощенска станция. Работила е и като машинописка, секретарка, шивачка, собственичка на моден бутик. Истинската й стихия обаче е кулинарията. Особено витите баници, с които става известна из гилдията, почти колкото с рубриката си “По пантофи” във вестник ..Труд”, в тях Валерия влага толкова творчест во. че професионален майстор готвач би могъл да й завиди. Между корите реди всичко – от сирене до локум, а късметлиите, имали честта да ги опитат, остават омагьосани за цял живот.
Валерия Велева е родена на 2 януари 1955 г. В София и като истински представител на зодия Козирог не крие никога годините си, макар да е суетна като всяка втора жена. Израства в патриархално семейство, където народните традиции и обичаи се спазват стриктно. Баща й е инженер. Той е един от вдъхновителите за строежа на телевизионната кула на Витоша. От малка я научава да бъде дисциплинирана и отговорна. Майка й е съдия, но в същото време и перфектната домакиня. Вероятно от нея Валерия наследява умението да прави баници и погачи.
Журналистката винаги с много любов е разказвала и за своята баба по майчина линия. От нея пък си “откраднала” любовта към българското село. Възрастната жена била изключително трудолюбива. Цял ден се потяла по нивите, а на гърба си в шарена люлка носела малката Валерия. Така хубавицата опознавала света, растенията, билките, животните, а след време започнала да тича и боса по ливадите. Изпитвала невероятно усещане, за което едва след десетилетия учените ще говорят, че е вид енергийно зареждане.
Голямата й мечта е да се занимава с български език и литература. По настояване на родителите си обаче кандидатства за лекар. Тогава щастието й се усмихва и тя се проваля на кандидатстудентските изпити. За да уплътни времето до следващата студентска кампания, започва работа в пощенска станция, където прекарва 8 месеца.
След това постъпва в Националната телевизия като литературен сътрудник благодарение на протекциите на свой близък приятел. Там Хачо Бояджиев забелязва русата фурия и я кани за своя асистентка. Същевременно Велева завършва задочно българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”.
Годината е 1988 – корифеят е телевизионния жанр и Валерия правят заедно нощното предаване – “формула 5″. Като репортерка в предаването се изявява Наталия Симеонова. Шоуто се радва на завидна популярност. Водещата е облечена по последен писък на модата. Малцина обаче знаят, че повечето дрехи тя си е ушила сама. Колкото и невероятно да звучи, блондинката редовно изкупува модните списания. Копира кройки, избира платове и шие. Майсторлъкът с шевната машина овладяла още в 7-и клас и от тогава до ден днешен не пропускала да експериментира. Рекорд поставя, когато за два дни ушива балната си рокля.
“По време на криза зная как да оцелея. С тези ръце никога няма да остана гладна. Освен това си почивам, докато кроя плат за дрехи. Мога да правя не само рокли, но иризи”, споделяла пред приятели Валерия.
Участието й във “формула 5″ е белязано с два основни скандала. Първото счепкване е с Наталия Симеонова, която по това време е брюнетка, ненавлязла още в телевизионния бранш. Двете се “захапват” една друга на база професионализъм. Враждата им не остава незабелязана и скоро из коридорите на “Сан Стефано” 29 тръгва мълвата, че някоя трябва да си тръгне. Следва втори скандал – този път с Асен Агов – тогава програмен директор в БНТ. Той посочва вратата на Велева и казва, че не е желана там. Предаването е спряно, Валерия натирена, а на Наталия е предложено ново музикално предаване “Рококо”.
В яда си Валерия Велева пише открито писмо, озаглавено “В телевизията се извършва геноцид на професионалисти”, което е публикувано във вестник “Труд” с благословията на Тошо Тошев. Той остава очарован от стила на писане на дамата и я кани на работа. В началото тя е на пробен срок, без заплата. Бързо обаче я назначават.
Първото интервю “По пантофи” взима от певицата Лиана Антонова. Следват изповеди на водещи политици като Ахмед Доган, доктор Константин Тренчев, Желю Желев, Тодор Живков, Бойко Борисов, Петър Стоянов, че дори й майката на синия лидер Иван Костов… Години по-късно Валерия се скарва с почти всички от събеседниците си. Иван Костов спира да я поздравява след неин критичен коментар, докато той е премиер. Най-големият скандал обаче е с Ахмед Доган. Миналото лято той я уличи индиректно в корупция и й лепна прякор, който най-вероятно ще върви с нея до края на професионалната й кариера -Мадам В.
Днес най-интересната клюка около Валерия Велева е колко апартамента в столицата има и как се е сдобила с тях. Според злостните клюкарите те са около 5-6, като почти всички са подарък от влиятелни приятели. Два от тях били на апетитни места в кварталите “Лозенец” и “Стрелбище”. Близки на Валерия смятат, че броят на имотите й е силно преувеличен. Знае се, че Валерия обитава уютен апартамент на улица “Нишава”, който успява да купи след 20 години журналистическа кариера в най-влиятелния вестник, факт е, че заплатата и е от най-високите в ежедневника и според нейни колеги заедно с хонорарите надхвърля 10 000 лева.
Освен многото жилища новата водеща на “Рулетка” има и малък семеен бизнес, който върти в съдружие с 30-годишния си син. Двамата притежават пиар агенция, както и издателство. Любопитен факт е, че преди години Валерия Велева за малко не стана свекърва на тв журналистката Гена Трайкова. Синът й се залюби с водещата на новините по Би Ти Ви, но скоро след това двамата се разделиха. В момента той има нова връзка с красиво момиче, а Валерия с нетърпение очаква мига, в който ще стане баба.
Личният живот на Валерия също от години е тема за всевъзможни спекулации. Журналистката се развежда малко след като се ражда синът й. Години наред пикантната мълва я спряга за любовница на композитора Найден Андреев. Двамата изживяват истинска любов и са заедно около 10 години, въпреки че никога не официализират връзката си. Преди 2 години Валерия и Найден се разделят и от тогава новоизлюпената тв звезда е сама. Клюката й приписва връзка с политици от всякакъв ранг, но каква е истината, само тя знае…

Браво, Валерия! Силен и интерсен човек сте!!!




материал на   https://www.art1a1d.com/ http://prnew.info

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+