Кабала- що е то? Игрите на Кабала…

Ten SpheresКабала е окултна наука като нумерологията и астрологията. Основна идея на това учение е, че всеки човек е свързан с Бог и трябва да работи върху различни аспекти от своята душа, за да постигне хармония и спокойствие. Кабала издига идеята ,че преди Големия взрив всички човешки души са били едно цяло, което се е разделило на материален свят и вселена и сега всеки човек се стреми да се свърже с вселената, със светлината.

Според Кабала Бог е сътворил света. Всеки човек е ,,отражение ” на Адам и всеки човек има предопределен житейски път – съдба. Човек може да промени съдбата си, ако размести нейните основи-сферите, буквите и числата. Това е възможно чрез поведение, което би могло да размести основите на съдбата. Ето защо Кабала изследва численото значение на думите и обратно – изследва числото, за да се открие думата. От гледна точка на съвременнaта наука това е твърде мистично, но Кабала има много последователи, които са организирани в така наречените – Кабала -центрове.

Игра с номера-например на банкнота.
Вземете някаква банкнота и мислено задайте въпрос, свързан с работата или друго, което Ви вълнува.
Вижте серийния номер на банкнотата. Например, ако той е: 5803874. Съберете цифрите: 5+8+0+3+8+7+4=35.35, редуцирано до едноцифрено число е равно на 8.(3+5)=64
Ето и значението на числата:
1: Ще имате късмет и ще спечелите
2: Изпълнени сте с жизненост и енергия. Благодарение на това ще извлечете добри емоции и от най-невъзможната ситуация.
3: Сега е моментът да бъдете търпеливи и да изчаквате. Останете там, където сте и не предприемайте нищо.
4. : Отлична възможност за напредък.
5: Стопирайте безкрайното умуване и планове. Действайте!
6. Разчитайте само на себе си и не очаквайте много от човека, който приемате като близък. Най-сетне старите ви замисли ще се реализират и ще дадат плодове.
7 . Всичко е се осъществи много бързо,но бъдете по-пестеливи, защото възможностите ви не са безгранични.
8: Стабилност без големи обрати и новини.Отложете важните решения, в чиито резултат не сте съвсем сигурни.
9: Приятни покани ще ви дадат възможност за познанства и контакти. Ще срещнете интересни личности.

И така в дадения пример – според числото= 64 -тълкуването е , че имате възможност за напредък , но трябва да разчитате само на себе си .



Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+