7 знака, че никога няма да забогатеете

https://www.art1a1d.comВсеки иска да забогатее или поне да се чувства достатъчно спокоен по отношение на финансите си. Смятате ли обаче, че правите необходимото в тази посока? От Business Insider описват знаците, които сочат, че даден човек никога няма да стане богат. Ако се разпознавате в някои от тях, ви е време за промяна.

1. Работите много, но не работите умно

Трудолюбието е само една част от успеха. Трябва да знаете и как да работите умно и какво да правите с парите си, най-вече как да инвестирате.

2. Купувате си неща, които не можете да си позволите.

Колкото и да ви се иска, не бързайте да си купите онзи скъп часовник или автомобил. Крупните покупки трябва да изчакват, докато сте напълно стабилни във финансово отношение.

3. Задоволявате се със средната си заплата.

Ако не се стремите към повишение, как очаквате да натрупате пари? Освен това много от богаташите са спечелили състоянието си, когато са започнали да работят за себе си, а не за друг работодател.

4. Преследвате мечтите на някой друг.

Искате да бъдете успешни? Тогава се занимавайте с нещо, което наистина ви доставя удоволствие. Не поставайте амбициите на родителите или половинката си пред своите. Отношението винаги си личи в работата. Ако обичате своята, ще бъдете по-мотивирани и в дългосрочен план – по-успешни.

5. Рядко излизате от зоната си на комфорт.

Несигурността и дискомфортът са част от живота. Богатите хора обичат да рискуват и това често им носи позитиви.

6. Спестявате само това, което ви е останало след харчовете.

Трябва да правите обратното – определяйте си колко ще спестите този месец и разпределете разходите си според останалата сума.

7. Не вярвате, че ще забогатеете.

Средностатистическият човек смята, че само късметлиите и връзкарите стават богати. Има обаче и безброй примери за обратното. Заможните хора си поставят високи летви и вие със сигурност можете да бъдете един от тях.
материал на Expert.bg

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+