7 книги, които ни учат за парите

https://www.art1a1d.com/Един от най-големите инвеститори – Уорън Бъфет е казвал, че чете по 600 до 1000 страници на ден. Милиардерът Марк Кюбан отделя два часа дневно за четене. А компютърният гений Бил Гейтс чете (едва) 50 книги годишно.
Стив Сийболд, автор на редица книги като „Как мислят богатите“ (не е издавана на български) установява, че почти всички милионери и милиардери обичат да четат. Много. Сийболд е интервюирал 1200 богаташи и една от неизменните общи черти е именно наличието на голяма библиотека, която не е само за красота
Втората особеност в читателските навици на богатите е, че те съвсем не залагат на художествена литература. Преобладаващите тематики на прочетените книги са социология, психология, история, финанси, себеусъвършенстване, мотивация, образование. И, разбира се, книги за мисленето на другите богати.
Предлагм Ви 7 заглавия и няма значение с коя книга ще започнете. Но колкото повече прочетете, толкова по-добре.

1. „Мисли и забогатявай“, Наполеон Хил
„Ако продължавате да се фокусирате върху бедността, ще настроите ума си да я приеме като нещо неизбежно и в крайна сметка ще придобиете съзнание на неудачници. Милиони са обрекли живота си на бедност и мизерия по този начин.“ Aбсолютна класика, издадена за пръв път още в началото на миналия век, която и до днес продължава да е със статут на библия за парите и успеха.

2. „Богат татко, беден татко“, Робърт Кийосаки
Книга от преди 20 години Авторът твурди, че: училището и обществото не учат хората на полезно мислене, с което да се справят в реалния живот. и „работа на заплата“ никой не може да постигне финансова независимост и разработва специална игра, с която хората могат да променят мисленето си и да вземат финансите в собствените си ръце.

3. „Седемте навика на високоефективните хора“, Стивън Кови
От тази книга ще разберете, какви са личните качества, които трябва да притежавате, за да се движите към върха. Още по-важно, обаче – ще научите и кои грешни принципи и схващания могат да ви провалят.
„Най- богатият човек във Вавилон“, Джордж С. Клейсън
Съдържа девет притчи, които по интересен начин предават поуките и правилата на забогатяването. Приказките са свързани с древния Вавилон, но мъдростта им е напълно валидна в днешни дни.

4. „Майсторството“, Робърт Грийн
След като вече сте достатъчно мотивирани, вероятно си задавате въпроса, как може да станете богат, като нямате достатъчно ресурси, знания или вдъхновение. Робърт Грийн ще ви обясни, как да откриете творческата си сила, независимо какво правите.

5. „Елементът. Как всичко се променя, когато откриете страстта си“, Кен Робинсън, Лу Ароника
Сър Кен Робинсън е известен критик на образователната система, която според него убива творчеството още в детска възраст. Не е случайно, че изпод перото му излиза книга, която да възроди творческото ви начало и да ви помогне да откриете страстта си. А когато я откриете, да започнете да действате. За разлика от целите, в които липсва страст, тук няма почти никаква опасност да се откажете и демотивирате по пътя към постигането.

6. „15-те безценни закона на израстването“, Джон Максуел
Максуел няма да ви предостави закони, които стриктно да спазвате. Това са по-скоро 15 ключа, с които да откриете силните си страни, потенциала си, как да спрете да се саботирате, как да се мотивирате, къде по пътя има подводни камъни и т.н. Наръчник по израстване и усъвършенстване.

7. „Изкуството да стартираш бизнес 2.0“, Гай Кавазаки
След като промените мисленето и отношението си към парите, след като промените нагласите и навиците си, естествено е време за действия. Ако сред тях планирате стартирането на бизнес, това е полезен наръчник, който обхваща различни аспекти. Между другото съвсем не е само за начинаещи, ще ви бъде от полза и ако вече имате бизнес или пък ръководите екип.



Е ! Успешна финансова година!

по материали от масовия печат

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+