5 От рекордите на 2017

В края на всяка година се правят равосметки на бизнес, личен живот и постижения. Ето част от равносметката на Гинес за записаните през 2017 година рекорди.

https://www.art1a1d.com1. Сред новите попълнения в прочутата книга буквално се откроява рускинята Екатерина Лисина.

Тя е вписана в изданието с два рекорда – като жената с най-дългите крака (132 сантиметра) и като най-високата моделка в света (205 сантиметра).

“Чувствам се прекрасно, че фигурирам в Книгата на рекордите на Гинес не с едно, а с две постижения. Съжалявам само, че не кандидатствах по-рано”, споделя 29-годишната Лисина.

Бившата баскетболистка казва още, че у дома винаги се е чувствала удобно с ръста си, заобиколена от високи баща, майка и брат. В училище обаче Екатерина е била обект на тормоз заради високия си ръст.

2. Сред рекордьорите, включени в новата равносметка е и американецът Джим Арингтън, който на 85 години е най-възрастният професионален бодибилдър в света.

Джим се занимава с бодибилдинг от 15-годишен, участвал е в 62 състезания, печелил е 16 от тях и въпреки https://www.art1a1d.com/възрастта си не смята да захвърля тежестите.

3. Китайката Ю Цзянся от Чанджоу, провинция Дзянсу, е вписана в Книгата на рекордите на Гинес като жената с най-дълга мигла в света – на левия клепач с внушителната дължина 12,40 сантиметра.

Животните също намират достойно място в Книгата на рекордите на Гинес.

4. Сред новите космати рекордьори са котараците Сигнус и Арктурус Алдебаран. Сигнус е притежател на рекорда за най-дълга опашка на жива домашна котка – 44,66 сантиметра.

5. Арктурус Алдебаран фигурира в изданието като най-високата жива домашна котка в света – 48,4 сантиметра.



Иде 2018 година! Да видим с какво ще ни изненада тя …

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+