The Piano Guys – кои са те?

Те са американска група, която изпълнява музика от различни жанрове.piano_guys_2014
Джон Шмид и Стивън Шарп свирят, Пол Андерсън и Тел Стюард се занимават със снимките и видеото, а Ал ван дер Бик е композитор и птродуцент, аранжор.
Голямата си популярност групата получава именно от добрите видео материали, а първият си албум издават през 2011 година.
Как се събира групата?
Стив Шарп се запознава с Джон Шмид, когато са на 15 години и участвали в концерт. От този момент двамата често изпълнявали различни произведения заедно.
Пол Андерсъм имал в Юта магазин за пиано и един ден там влязъл Джон . Той помолил за разрешение да посвири малко преди концерт си. Впечатлен от изпълнението му, Пол му предложил да направи с него видео, което да раекламира магазина му, както и да привлече повече публика за концерта на Джон. Джон се съгласил и към тях се присъединил Стив Шарп и Ал ван дер Бик, които имали опит в писането съвместно на музика, а след известно време видеото било публикувано в Yuo Tube. Така те разбрали, че са добър екип и решили да останат заедно като група. Групата била наречена в чест на магазина на Пол Андерсън ,, The Piano Guys”. Още първото им видео започнало да набира милиони гледания и харесвания.
Така се стига до 2011 година, когато издават и първия си албум, в който са включени получилите най-голяма популярност в You Tube изпълнения.
През 2012 година групата прави контракт със ,,Sony”. Така ,, The Piano Guys” тръгва по пътя на популярността, създава нови албуми и вече се радва на международен успех!



Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+