3 Най-добри зимни курорта и Банско

Номер едно планински курорт в света е Аспен- Колорадо, САЩ

aspenn kkkk
Градчето се появило през 1879 година, а населението към 2000 година било около 6 000 жители.
Днес Аспен е място, където се провеждат големи състезания по зимни спортове .
Той е и с най-високите цени на своите услуги.
И се досещате, че там могат да си позволят да имат имоти само богати хора.
Така е. Знае се, че са си осигурили собствен имотен комфорт там: Майкъл Дъглас, Джек Никалсън, Дон Джонсаън, Мартина Навратилова и др.
В района на този курорт са снимани различни филми. Любопитна подробност е, че прз 1970 година един от кандидатите за управител на окръга- писателят и журналист Хънтер Томсан в своята програма заложил идеята да се легализират наркотиците и да се забрани строежа на високи сгради, защото те закривали красивите горски пейзажи. Той загубил борбата за управление на окръга.

kortinaa dddd

Следващият по известност палнински курорт е в Италия Кортина -д.Ампецо.
Разположен в Алпите на височина от 1200 метра . Населението е около 6000 души.
На мястото на това селище е имало живот от преди много години.
В 1862 година от Виена пристига Пол Гохман, извесетен по онова време алпинист и след него селището става любимо място на много алпинисти. До 1918 година селището е в състава на империята на Хабсбургите, но местното население пазело италианския си език и традиции.
Около 1930 година Кортина става център на ски туризма и затова започва изграждане на инфраструктура, която да осигури добри условяи за зимни спортове.
В 1944 година селището е избрано за столица на зимните Олимпийски игтри, но войната анулира събитието. В наши дни това е един от зимните курорти, които предлагат всички условия за зимни спортове и провеждане на големи състезания.
То може да впечатли всички със своята архитектура и природни пейзажи.
Естествено, удоволствията тук се заплащат сериозно.
Курортното селище в полите на Мон Тремблан Канада, официално съществува от 2000 г. със същото име, но районът на Лоурентинските планини е бил колонизиран още през 19 век. Отец Антан Лабел избира тези планини заради плодородните почви, близостта с водни басейни и лесната връзка с Квебек. Самият отец още в онези далечни години съзирал огромния потенциал на района като атрактивна туристическа дестинация.

monnnn mooo

Той работел усърдно за разработването на Мон Тремблан в тази насока и най-вече за построяването на жп линията Монреал – Сен-Жером. Железницата е окончателно завършена през 1892 година, след което местността на Мон Тремблан прогресивно се разраства и увеличава броя на жителите си
Днес селището предлага всички условия не само за зимни спортове , но за туризъм през останалите сезони от годината.

bhbhhhb knknk

У нас битката за най-добър планински курорт няколко поредни години се печели от Банско.
Тук пристигат туристи от цял свят и се провеждат големи спортни състезания. Но докато световните добри курорти държат вискои цени на своите хотели, имоти и услуги, то за чужденците Банско е истински рай, защото за тях неговите цени са твърде, твърде приемливи.


Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+