Кой приказен герой е моята зодия

Кой детски герой е зодията ви? А дали Вие виждате черти от героя в своя характер?

Овен – Карлсон, който живее на покрива

Може би не ви се иска да сте красив, прилично дебел мъж в разцвета на своите сили, но какво да се прави… Определено приличате на Карлсон, който живее на покрива. Героят на Астрид Линдгрен има огромно самочувствие. Той се съобразява единствено със собствените си желания, а като си науми нещо, не се спира пред никакви пречки. Спомнете си нервирането с кифлички на госпожица Рог. Освен че е чудовищен егоист, Карлсон е енергичен, забавен, измисля страхотни игри и може да лети! А и по свой начин обича единствения си приятел, Дребосъчето.

ТелецМечо Пух

Колкото повече, толкова повече – обичате ли този цитат? Това е, защото много, ама много напомняте на един от героите на А. А. Милн – на Мечо Пух. Той може да е Мече с много малко ум и да е доста лаком, но пък е верен и грижовен приятел. Любовта му към меда често му навлича неприятности. Пух има творчески заложби – непрекъснато си тананика песнички, които сам съчинява. “Понякога седя и си мисля…, а понякога просто си седя”, казва мечето, но често постъпките му показват, че е по-прозорлив от останалите животни.

Близнаци – Питър Пан

Въпреки че понякога се чувствате като Хвърковатата чета на Бенковски, трябва да се примирите, че в действителност сте сам – не сте двамина, нито цяла група хора. Като за един човек успявате да вдигате доста шум и да свършите впечатляващ брой бели. Но тези неприятни странични ефекти от вашата личност са преодолими, понеже внасяте вълшебство в живота на потърпевшите. Питър Пан, момчето, което може да лети и има рецепта как никога да не порасне, е вашият приказен герой. Също като Пан сте весели, невинни и безсърдечни и човек няма как да ви устои.

Рак
Магаренцето Йори

rakгхгхДори в най-слънчевото пролетно утро ще намери за какво да се кахъри… Магаренцето Йори от “Мечо Пух” е вечно недоволно, саркастично, песимистично животно. То постоянно се суети, тъй като опашката му не е добре прикачена към задницата и все му пада. А пък и къщичката му е от пръчки и непрекъснато се събаря, та Мечо Пух, Прасчо и останалите приятели трябва да му помагат да я построи наново. Което, вместо да го наведе на радостната мисъл, че има верни другари, го кара да се оплаква още повече. Това мърморещо създание сте вие. Не ви харесва, нали? А мислите ли, че на нас, останалите, ни е приятно?

Лъв
Вълшебникът от Оз

Оз, Великолепният, най-великият вълшебник в Страната на Оз накрая се оказва един грандомански сапунен мехур. В амбицията си да убеди всички, че е истински магьосник, той с хитрост успява да изфабрикува невероятни “чудеса”. Този мошеник сте вие, и си го знаете! Но в книгите на Лиман Франк Баум в Оз всеки се оказва не точно това, което смята, че е: Страхливият лъв проявява смелост; Плашилото, което си мисли, че няма мозък, всъщност е умно; Тенекиеният човек е с голямо любящо сърце; а Оз, който знае, че е измамник, всъщност наистина е велик вълшебник. Именно с това, че успява да съчини величествени трикове, за да поддържа илюзията, че е вълшебник.

Дева – Алиса в Огледалния свят

Не се засягайте от сравнението с едно добро, благовъзпитано момиче, което през цялото време се тревожи да не прекрачи нормите на поведение – естествено, че става дума за Алиса. За вас всеки ден на този свят е прекаран или в Огледалния свят, или в Страната на чудесата. Само така можете да си обясните ирационалните, незачитащи правилата действия на околните. Героиня, създадена от математика Чарлз Доджсън с псевдонима Луис Карол, е достойна за широката ви трезвомислеща душа, изпълнена с цифри, символи и правила, които ние, останалите, не разбираме.

Везни – Дороти, която полетя с къщата си

Вие сте мили и отзивчиви и общителни. Досущ като доброто, спретнато и красиво облечено момиченце Дороти от “Вълшебникът от Оз” на Лиман Франк Баум. Ненапразно на вас се пада да вземете сребърните обувки на Злата вещица от Севера. Но понякога по-скоро наподобявате на един друг герой от детска книжка – на Прасчо от “Мечо Пух”. С това не намекваме, че се държахте като прасе последния път, когато празнувахте с приятели. Прасчо е Много Дребно Животинче, съответно е и доста плах. Но проявява смелост, когато се наложи да бъде добър приятел.

Скорпион- Капитан Хук

Принципно сте по-скоро образ от детски кошмар, но може да бъдете оприличени и на капитан Хук от “Питър Пан”. Злодей с дълбоки психически травми, нанесени му в ранното детство, и с приятели непрокопсаници, които във всеки момент са готови да го зарежат, защото са намерили по-изгоден господар. Капитан Хук, който се страхува от тиктакането на часовници и не се свени да похити Уенди, за да я направи принудително майка на пиратите си, е с нулев морал, проблеми със самочувствието и неустоим чар – успява да подмами момчетата на Питър да станат и те пирати.

Стрелец- Емил от Льонеберя

По-скоро сте Емил от Льонеберя, отколкото Пипи Дългото чорапче, макар че и на нея приличате. Единственото сигурно е, че сте като изскочили от книга на Астрид Линдгрен. Емил е русо синеоко ангелче, което постоянно се забърква в бели – почти винаги, без да разбира как е станало това. Обикновено за пакостите са виновни доброто му сърце, палавата му душа и липсата на всякаква преценка за последиците. От друга страна, Пипи е дръзка, незачитаща правилата, весела и сърцата – точно като вас. А също и социално неумела. Пак точно като вас.

Козирог – Белият заек

“О, божичко, божичко! Мои уши, мои мустаци! Ще закъснея!” Почти през цялото време приличате на един разтичал се наляво-надясно голям бял заек, облечен в жилетка. И за тези от вас, които мразят детските книжки, тоест за почти всички представители на знака, ще поясним, че става дума за Белия заек от книгата “Алиса в Страната на чудесата”. Белият заек е работлив, почита йерархията и очаква от останалите също да се държат подобаващо – например, нисшестоящите да си знаят мястото. Той е верен (и коленопреклонен) служител на Царицата на сърцата.

Водолей- Мери Попинс

Вие сте досущ като вълшебната гувернантка Мери Попинс. Тя пристига незнайно от къде, довява я източният вятър. Мери Попинс е тайнствена и загадъчна. Тя изглежда прекалено строга, сприхава и дори сурова личност и често се държи, сякаш е глътнала чадър. Ужасно се обижда, ако някое от децата на семейство Банкс намекне, че е направила някакво вълшебство или спомене за невероятните приключения, които са изживели предната нощ. Много е суетна. Героинята на Памела Травърс говори с животните, слънцето и вятъра – точно както и вие.

Риби- Малкият принц

Кажете ли “Моля, нарисувай ми една овца”, обикновено следват две неща. Първо, хората се стъписват. Второ, щат-не щат ви рисуват овца. Вие сте мечтатели не от този свят. Долетели сте от небето като героя на Антоан дьо Сент Екзюпери – Малкият принц. Пътешествате по света, защото сте разочаровани от любим човек. По време на земния си път откривате, че най-същественото е невидимо за очите, опитомявате и разбивате сърцата на цяло стадо лисици и си тръгвате от живота, когато пожелаете. Защото осъзнавате, че там, в небето, ви очаква вашата роза.

/ материал на медия Труд /

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+