Роботът София

https://www.art1a1d.comВремето на онези фантастични романи от миналото, когато между хората ще живеят и роботи, които няма да бъдата разлчни от човеците- май вече е дошло.
А дали ще се сбъднат онези прогнози от съвременните филми по тази тема, че тези хуманоидни същества ще бъдат опасност за човечеството- ще покаже времето.
Едно е сигурно, че те ще изпълняват много функции вместо хората, а така много работни места ще бъдат закрити.
Друг въпрос, който излиза е  моралът спрямо роботите?
А днес вече има жена- робот, наречеа София, която дори получава гражданство в Саудитска Арабия и така тя е равнопоставена на  другите жени в тази страна.
https://www.art1a1d.comСофия е продукт на хонгконгската компания- Хендсаън Роботикс, а нейн пряк създател е Дейвид Хендсън.
По външен вид тя е взела чертите на актрисата Одри Хепбърн и има перфектен външен вид.
Създадена е, така че да показва над 6о емоции. Да може да се учи и да се адаптира към поведението на хората срещу себе си. Това е така, защото тя е направена да разпознава емоции и лица като обработва визуална информация. Тя може да говори, защото разпознава и  всяка  реч.
Хендсън твърди, че е създал София, за да бъде помощник в домакинската работа.
София вижда бял свят през 2015 година , а днес- 2017г има дори гражданство.
На церемонията тя се представя прекрасно и отговаря на различни въпроси от присъстващите.

Е! Как сте сега?

Какви ли нови изненади вече очакват земляните -човеци? Вероятно ще ни ги покажат една по една съвсем скоро. Нали и без това се носят вече слуховете, че 2050г ще бъде преломна в развитието на човечеството.

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+