Варна – столица на шоколада от 26 до 31 октомври

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/10/figuri_5.jpgЗа първи път във Варна ще бъдат представени 8 фигури с човешки ръст, изваяни от шоколад.

Уникалната изложба ще гостува от 26 до 31 октомври в търговско-развлекателния център на Мол Варна ЕАД.

Гостите на експозицията ще видят копия на класически произведения на изкуството – Венера Милоска, древна римлянка, жени с кошница, делва и стомни, момченце и дори ангел, сътворени изцяло от шоколад от майстори-сладкари.

Входът за посетителите ще е свободен, а всеки от тях ще може да си направи снимка за спомен с високите по 1,60 метра скулптури!

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/10/imagesдфдф2.jpgСтените в изложбената зала ще бъдат окичени с пана, на които гостите на експозицията със специални маркери с какаово „мастило“ собственоръчно ще могат да изпишат послание или нарисуват нещо с бял, млечен или натурален шоколад. А за най-запалените почитатели на вкусния десерт специализиран щанд ще предлага атрактивни сувенири, включително IT аксесоари, изработени от шоколад.

В рамките на изложбата – на 28 и 29 октомври (11:00 – 13:00 часа) , за зрителите ще бъде организирано и специално кулинарно шоу. Едни от най-талантливите шеф-сладкари у нас ще демонстрира на живо изкуството за изработка на „сладки пластики“.

Повечето музеи на шоколада представят историята му и процеса на неговото създаване. С този проект ние целим да привлечем вниманието на гражданите и да включим младите в създаването на интерактивен музей на шоколада, единствен по рода си в Европа. Място, където стените са от шоколад и се ядат, където има склуптури на известни личности от шоколад, където човек може да взаимодейства и играе с всяка част на музея. Ще се създадът първите 8 фигури, които да запълнят това ново място.

След откриването на фигурите с такса за гражданите, събраните средства ще се използват за първите стъпки по създаването на Музей на шоколада във Варна.

Проектът се реализира с подкрепата на Варна-Европейска младежка столица.

по информация на https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/10/budnavarna_logo.png

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+