10 качества на хора с интуиция

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/10/SSH-Key-Management-Header-Image.jpgИмате  ли усещането, че понякога не логита и разумът, а някакво вътрешно усещане Ви казва как е най-правилно да постъпите, когато трябва да вземете важно решение, а после се е оказвало, че точно това е било правилното действие. На това му казват интуиция и Стив Джобс я определя като  ,, по- силна от интелекта”.
Авторът на на бестселъра „ Изкуството на интуицията- Софи Бърнам я определя като нещо различно от мисленето, логиката и анализа . Това е ,, да знаеш, без да знаеш“.
Науката се опитва да открие каква е тази подсъзнателна логика и често я отхвърля като я отнася към паранормалното, макар понякога тази интуиция да е спасявала дори човешки животи.
И все пак има хора, които притежават силна интуиция и няколко са показателите, че това е така.
1. Те слушат своя вътрешен глас .
Бърнам казва:  „Все още не съм срещал успешен бизнесмен, който да не е казвал: „Не знам защо го направих, беше просто предчувствие.“
2. Те обичат да остават насаме, когато усещат, че не логика, а нещо друго ги води към правилното решение. Това ги прави интровертни.  Бърнам казва:  „В средата на тази лудница … не можеш да разпознаеш интуицията преди всичко от шума на ежедневието.“
3. Те са креативни и колкото по-креативни стават, толкова по- силна става и интуицията им.
4. Те обичат да медитират.
Всички практики, които водят до концентрация са отличен начин да се направи връзка между проблем- логика и интуиция.
5. Те наблюдават всичко. Те не просто гледат и слушат . Те виждат и чуват.
6. Те слушат тялото си. Ако някога сте почувствали болки в стомаха си, когато сте знаели, че нещо не е наред, но не можете да откриете причината за това, вие разбирате, че интуицията може да предизвика физическо усещане в тялото. Изследванията показват, че емоциите и интуицията са вкоренени в нашия “втори мозък” – червата. По тази причина тези усещания се наричат вътрешни.
7. Те могат да доловят чужди мисли. Емоции като вина, срам, гордост, смущение, отвращение и похот, всички те могат да бъдат изпитани дори само когато ги наблюдавате. „Това звучи почти фантастично , но товае умение да да се определят чужди мисли на базата на думи, а това психологията нарича емпатия. Тя е умение да се поставите на мястото на друг човек, да чувствате чужди емоции и да съчувствате.
https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/10/intuition-meaning.jp8. Те се замислят над сънищата си, а за тях се знаем, че са посъзнателни мисловни процеси в ума, а така и те като интуицията имат един и същ източник.
9. Изпитват наслада от свободното си време. Всеки стрес и голям контакт с цифрови устройства подтискат интуицията и така ангажират съзнанието, че притъпяват усещанията.
10. Те се освобождават от отрицателни емоции. Не може да се каже, че интуитивните хора никога не се разстройват, но те приемат негативите и не ги подтискат като търсят начини да се отърсят от тях , а не да мислят за тях.

Ако имате интуиция, значи притежавате поне 5 от тези качества на хората, които често вземат важни  и правилни решения, водени от своя вътрешен глас!

по материал от масовия печат

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+