10 тайни помещения

Хората винаги са се интересували от мистерии и тайни скривалища, независимо колко зловещи и страшни са те. Ето списък с 10 тайни места, всяко от които има своето уникално минало и история.
Пасето, Рим, Италия
https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/Hidden5a.jpg
Тайният проход Пасето, датиращ от 1277 година, е с дължина 800 метра, намира се в Рим и свързва Ватикана със замъка Сан Анджело. Папа Николай III дал разрешението си за построяването на прохода, който осигурявал път за бягство на много от следващите папи.
https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/Hidden5.jpg
През 1494 година папа Александър VI го използвал, опитвайки се да избяга от предстоящата инвазия на Чарлз VIII (носят се слухове, че проходът е използван от папата и за тайни посещения на някои от любовниците му) и от папа Климент VII през 1527 година при ограбването на Рим. Читателите на Дан Браун могат да си спомнят, че Пасето е споменат в книгата му ”Ангели и демони”. Днес проходът не е таен, а дори е отворен и за туристи.
Тайният тунел, границата на Мексико със САЩ
https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/Hidden4a.jpg
Открит през 2010 година, тайният тунел се простира на дължина от 670 метра. Той е оборудван с малка железопътна система, вентилация и флуоресцентно осветление. Проходът свързва кухнята от дом в Тихуана (Мексико) с два склада в индустриалната зона на Сан Диего (Калифорния). Счита се, че тунелът е изкопан по желание на мексикански наркокартел от Синалоа, който е ръководен от най-издирвания в наркобос – Хуан Гузман.https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/Hidden4.jpg
Терминалът Гранд Сентръл, Ню Йорк
https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/Hidden3.jpg
Построеният през 1913 година терминал Гранд Сентръл е най-голямата жп гара в света, притежаваща най-голям брой платформи. Сградата и подземието й са изпълнени с множество тайни места, като мрежа от подземни релси, складове и тунели.
https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/Hidden3a.jpg
Вплетена в тях е и тайната линия 61, която отвежда към асансьора на световноизвестния хотел ”Уолдорф Астория”. Този таен проход бил използван от президента Рузвелт като негов личен вход към Манхатън. Това бил начин за избягване на досадните въпроси на репортерите. Днес входът на този отдавна забравен проход е затворен.
https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/Hidden2.jpg
Друго наскоро направено откритие е скрито помещение, разположено в Индийската национална библиотека, която е разположена в замъка Белведере, в Калкута. В процеса на реставрация на сградата архитекти се натъкнали случайно на мистериозна стая с внушителни размери – около 91 кв.метра. Но това, което било най-загадъчно, е, че никой от групата не успял да открие вход към това помещение, въпреки че са претърсили обстойно всеки сантиметър от тавана, пода и стените, но намерили единствено една частично зазидана арка. Замъкът Белведере е бил дом на много британски губернатори и съществуват няколко интересни теории за това какво може да е скрито зад стените на тайната стая.
https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/Hidden2a.jpg
Замъка на смъртта, Чикаго

Хърман Уебстър Мъджет, познат като Хенри Хауърд Холмс – първият американски сериен убиец, построява голяма сграда, използвана като хотел, в Чикаго през 1893 година с парите, натрупани от измами и убийства. Х. Х. Холмс отворил дрогерия на същата улица, което му помогнало да стане уважаван член на обществото. Но след време се оказва, че в продължение на години, хотелът му е бил място на зловещи и ужасни убийства, извършени от самия него.
https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/Hidden1.jpg
След последния му арест, са били открити негови записки, наречени “Замъка на убийствата”, които съдържали странни архитектурни скици, като скрити стълбища и врати, които позволявали на Холмс да влиза в стаите на гостите. Най-страховитата е стаята за дисекция и крематориумът, разположени в мазето, където телата на жертвите са били хвърляни през улей от горните етажи. Тази стая е “лаборатория” , която съдържа уреди за изтезания, гробници и хирургически апарати и е станала публично известна като “Замъкът на смъртта”. Смята се, че не по-малко от 50 жени са били заклани там по невъобразим начин.

/  материал http://idi.bg/

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+