Начален учител: Детето трябва да е свободно след училище, не да пише домашни

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/09/991-ratio-klasna-staia.jpgЕдно мнение, което напълно споделям и се опитвм да го прилагам на практика.
Мисля, че особено в начално училище учебният труд трябва да бъде приятен, а това което се случва в класа,  да създава само добри емоции за децата. Да изостря тяхната любознателност и желание за учене.

На въпрос колко тежи ученическата раница в началното школо, Илиев коментира, че не знае, но в своя клас е решил проблема с тежките чанти: “Още от първия учебен ден давам учебниците, подвързват се и се надписват вкъщи, децата имат шкафчета и учебници у дома не се носят, домашни нямат. За мен дете, което стои повече от 15 минути върху домашното, това е мъка, значи нещо не е наред. Освен това те стоят по цял ден в училище, значи трябва там да се свърши всичко и как ще стане – това е работа на учителя. Детето след училище трябва да бъде свободно”.

Колко струва един ученик на семейния бюджет?

“Детето е осем часа в училище и стои на един чин и не стига това, ами да го натоварите и вкъщи да стои така, това е садизъм”, категоричен е учителят.

Той обясни, че не дава домашни на децата, а в час под формата на игра и с внимателно поднасяне на информацията от страна на учителя, те усвояват много добре материала.

По повод идеите, които се чуха през последните дни за глоби за родители, които не пускат децата си на училище, Илиев смята, че донякъде подобен тип санкции биха помогнали за връщането им в час.
материал на 
автор Теодора Симова

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+