Сценарий- Посрещане в 1 клас

клас
Щракнете върху снимката, за да разгледате по-добре. В погледите на децата се вижда как по различен начин възприема всяко от тях случващото се в класната стая !

 

1. Стаята.
2. Външният вид на педагога.
3. Първият контакт на първия за учебната година ден.
Са трите неща, важни за нас учителите. Те показват нашето отношение ,,видимо” пред родители и ученици и подготовката ни за тях трябва да бъде добра, защото:
1. Децата са настроени- поне за първите дни- да обичат учителя си и да му имат доверие-трябва да подскажем, че ще е така още с първия контакт.
2. Родителите- те се надяват ние да обичаме децата им и да работим за тях- трябва да им подскажем, че е така.
Не казвам, че това е схавщането на 100 процента от тези хора- родители и деца. Нека убедим и останалите 20 процента, че това наистина е така. Хората от стари времена са го казали, че посрещането е по външния вид, а изпращането по свършената работа. Съотнесена поговорката ,, Хората посрещат по дрехите, но изпращат по ума” към учителската работа означава това: Родители и деца ще ни възприемат по правилния ефект, който ще създадем още в първата си училищна среща с тях, но ще ни преценяват по работата ни през годината, а на края ще кажат безкомпромисно гласно и силно собствената си лична оценка за нас.
Написното тук се знае от всеки учител.
Сега искам да Ви предложа един материал за посрещане на първокласници, който аз съм ползвала. Лично моя идея е. Вече съм го предлагала и може да е морално остарял, но пък ще е вариант за тези, които искат да ползват готов материал или идея за нещо друго. Към това: малките първокласници получиха учебната програма в картиники от кориците на учебниците, за да се ориентират, защото не могат да четат, както и календар на учебните дни за годината в помощ на родителите. С комплекта учебници имаше стръкче здравец, а украсата в стаята бяха само цветни балони и поздравителен надпис на дъската. В стаята вървеше музикален фон от популярни български училищни песни.

Успешна година , колеги!

ръкаСценарий-посрещане 1 клас

 

ръкаМузикален фон

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+