Помагалата, по които ще работя

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/09/indexсдсд1.jpgГолям късмет е, че учениците от нашето училище са будни и амбициозни.
Това е причината всеки колега още от 1 клас да помисли с какви допълнителни помагала ще допълва или подпомага работата си така, че хем да улесява себе си, хем да надгражда или дефиринцира обучението според възмоностите на своите ученици.
И аз така правя.
Тази година ще съм 1 клас и не зная какви точно ще са силите на децата в моя клас, но си мисля, че без допълнителна литература няма да стане.
Семействата на нашите ученици са подхождали с разбиране за тази нужда и никога не е имало някой, който да отказва този допълнителен паричен разход.
Аз съм имала случай, когато семейства, които не могат да платят за тези помагала, са получавали подкрепа от останлите родители в класа, а на по-късен етап полека -лека са се издължавали по някакъв начин.
Българските родители не жалят средства, когато става  въпрос за доброто обучение на децата им!
Учебниците по които тази година аз ще работя са на издателство ,,Просвета”.
Моето мислене, е че и помощната учебна литература трябва да е на този издател, защото вяврвам, че между колективите, създали  учебници, учебни тетрадки и помагала е имало сериозна екипна работа и единомислие по създаването им.
Е, ако нещо от друго издателство много ми е допадало- работила съм по него.
Та, ето как ще допълвам работата си тази година:

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/09/indexссас.jpg    https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/09/indexдфд.jpg  ads/2017/09/indexфдфдф.jpg

и други…

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/08/ръка.jpgПомагала 1 клас, 2017-18г

Искрено съм доволна, че към помагалата по ЗИП БЕ и ЗИП Математика, които си избрах,  си има и примерни тематични разпределния.

НАЙ- ПОСЛЕ !!!

БЛАГОДАРЯ, ИЗДАТЕЛЮ !!!

Поредицата ,, Вълшебното ключе” е прекрасна. Упражненията във всички нейни помагала отговарят на възможностите на ученицте,  забавни и разнообразни са и правят ученето приятно.

Браво, автори!

Благодаря и за прекрасните упражнителни тетрадки!  Те определно ще улеснят и мен, и децата в началото на работата ни, когато е много трудно за всички нас в 1 класа!

И сега – въоръжена аз с учителски книги, разпределения, допълнителни помагала,  остава да си организирам работата така, че да ми е по-лесно,  а децата да разбират всичко, което трябва да научат в 1 клас. Ако понякога вкарам в работата си и лични идеи- е, няма как да не се получат нещата или казано по-скромно : все ще има резултати, защото като иска човек нещо : Няма начин да няма начин!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+