3 важни разговора преди брака

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/09/phproyzer_800x-.jpgЧесто женени двойки обясняват как са разбрали, че половинката им е именно за тях, с думите „просто зная”. Несъмнено обаче има въпроси, които трябва да бъдат обсъдени, преди да се впуснете в брак и да се съгласите да прекарате живота си с някого.
Темите не са много интересни и забавни, но е ключово да отметнете определени разговори, за да сте сигурни, че и двамата искате същите неща дългосрочно и сте наистина съвместими.

Много хора се смятат, че трябва да “препитат” партньора си по колкото се може повече въпроси, преди да се ангажират да прекарате живота си заедно – това е начинът да се уверите, че наистина го познавате.

Проучване разкрива най-важните разговори, които една двойка трябва да проведе преди брака.

Има три неща, за които наистина трябва да се споразумеете:

– Деца

Финансови приоритети

– Кариера (и местоживеене)

Ако не сте съгласували дали искате деца, как ще се управляват семейните финанси и какво би станало, ако някой от вас получи добра оферта за работа в друг град и т.н., има голяма вероятност да си създадете сериозни главоболия. Въпросите за кариерата и плановете за деца вървят ръка за ръка. За голяма част от хората планирането на деца е от първостепенно значение.

Ако и двамата родители искат да останат у дома, някой ще трябва да прави компромиси – почти същите, както ако и двамата родители искат да продължат да работят. Ако обсъдите това преди да се ожените, може да сте в състояние да избегнете сериозни скандали по-нататък.

Друг важен разговор е дали половинката ви има някакви парични дългове. Често тези неизказани проблеми сериозно спъват почти всеки бъдещ план, тъй като приходите спадат рязко за определен период от време.

Едни от важните въпроси, на които трябва да получите искрен отговор, са: Обичаш ли ме? Уважаваш ли ме? Ще бъдеш ли за мен? Мога ли да разчитам на теб? Ще решим ли нещата заедно? Можем ли правим компромиси заедно?

Ако разговорът по тези въпроси не Ви е скарал, давайте смело напред към съвместен живот до смъртта.

Попътен вятър!

материл на https://offnews.bg/l

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+