Чанта, дама и характер

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/08/chanta-4.pngСпоред психолозите има връзка между характера ни и типа чанти, които предпочитаме. Любимата ни дамска чанта и нещата които носим в нея до известна степен отразяват нашата личност, начинът, по който възприемаме света, как възприемаме себе си и как се чувстваме.

Какво издава вашата чанта за характера ви, според:

1 . Начинът, по който я носите

За тези които носят чантата на дясното си рамо, водещо е лявото мозъчно полукълбо. С него се свързват логическата интелигентност, авторитарност, движението. Отдавате се с еднакъв хъс в професионалния, в социалния живот и на семейството си. Не се доверявате лесно.

Ако носите чантата на лявото си рамо, доминиращо е дясното мозъчно полукълбо. Тук водещи са чувствителност, мечтателност, интуитивната интелигентност. Семейството за вас стои на първо място.

Ако държите чантата си в отпусната ръка, това говори за умереност, благопристойност, уравновесеност.

Чанта нанизана на ръката ви дава излъчване на власт и увереност, показва любов към реда, благоразумие, домакинстване със удоволствие, силно развито чувство за собствено достойнство. Държите на чуждото мнение и на това винаги да сте във форма.

Ако носите чантата си върху рамото, това е показател, че сте смела, общителна и динамична жена, която не бяга от проблемите.

Ако притискате с ръка чантата към сърцето си, това е признак, че сте недоверчиви и не особено щедри.

Ако държите чантата си за единия ъгъл, сте прекалено самоуверена, не държите особено на чуждото мнение, макар че не винаги се оказвате права.

ttp://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/08/chanta5.jpgАко я носите на гърба, като раничка, типично за тинейджърите, то вие сте срамежлива и неуверена.

Ако носите малка чанта на рамо с отпусната ръка, говори за стеснителност и неувереност.

Ако ръката ви се движи леко и непринудено, вие сте с весел характер, обичате комплиментите, доволна сте от себе си и живота.

Под мишницата се носи чанта от жена със затворен характер, но независима и емоционално стабилна.

2. Нейното съдържание:

Ако в чантата ви цари хаос, вие не сте обидчива натура, общителна, но не винаги може да се разчита на вас, просто защото забравяте. Лесно се палите, когато не намирате в хаоса това, което ви трябва, но в крайна сметка, какво толкоз “Няма проблеми!”

Образцовият ред е пълна противоположност на хаоса. Всичко е разделено и ви е под ръка. Вие сте действена натура с организаторски способности, коректна и тактична.

3. Нейният вид:

1. Голяма чантаhttps://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/08/golqma-damska-chanta.jpg

Заета жена, която постоянно е в движение, подготвена във всеки момент, готова да превземе света. За да облекчите малко живота си и товара в нея трябва да редуцирате част от излишният в нея Багаж.

2. Структурирана чанта с дръжка

Ти си сериозна, организирана, отговорна. Държиш да изглеждаш добре и имаш вродено чувство за стил.

3. Чанта през рамо

Леко спортен, младежки тип с дълги дръжки, които минават през гърдите. Оценяваш простите неща в живота. Всичко, от което имаш нужда, са кърпички, портфейл и телефон.

4. Свободна чанта с една дръжкаhttps://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/08/chanta-oriflame.jpg

Ти си спокойна жена със свободен дух. Не обичате да губите времето си и се интересува повече от това на къде сте тръгнала и какво има да свършите, а не чак толкова как изглеждате отстрани.

5. Раница

Ти си все още в двайсетте си години и се опитваш да намериш мястото си в света. Винаги си в крак с модата. А и раницата си е практична.

6. Чанта без дръжки

Винаги планираш нещата и знаеш точно от какво имаш нужда. Ти си много добра в организирането и всичко винаги ти е под ръка. Обичаш да носиш рокли, поли и високи токчета и партита. Ако се усетите по време на разговор чантата с две ръце пред тялото си и най-често в комбинация с леко кръстосани крака, значи се притеснявате вътрешно от развитието на разговора с човека отсреща.

7. Липсата на чанта

Освен ако не сте я оставили в колата си или я носи партньорът ви то, посланието е – “Аз съм абсолютно независима и самоуверена. Изглеждам невероятно!”.

материал на автор http://emiliinvest.com/

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+