В село Стакевци – детски приключенски лагер

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/08/Lager_Stakevci_ka6tata_na_hobitite.jpgВ село Стакевци работи единственият у нас детски приключенски лагер
В туристическия комплекс „Стакевските къщи” в село Стакевци край Белоградчик прекарват времето си деца от цяла България, съобщи собственикът му Боян Минков. Той и съпругата му Елина Минкова развиват туризъм за деца чрез организирането на приключенски лагер.

Миналата година лагерът е имал 5 смени, а тази – 7.

В лагера се приемат деца на възраст от 7 до 12 години. Те живеят 7 дни сред природата – учат се да яздят и да стрелят с лък, да откриват лековити растения и да правят мехлеми, да се грижат за животни във фермата, да търсят съкровища. Програмата включва още пикници сред природата, движение по тъмно с фенери из планината, рисуване, готвене, спорт. Храната е приготвена на място и е по рецепти от местната кухня.

В момента в лагера живеят 18 деца от цяла България. В него прекарват времето си малчугани от Варна, Пловдив, София, има и деца от САЩ, Франция и Италия, пратени за ваканцията при баба и дядо у нас, но родителите им са пожелали да поживеят и в лагера в Стакевци.

За децата от лагера туристическият комплекс е изградил и къща на хобитите. Лагерниците се превъплъщават в образите на джуджетата от произведенията на писателя Джон Руел Толкин. Те сами строят и колиби, в които също се играят. Вече са построени 5 колиби – всяка смяна оставя на следващите своята.

За престоя в лагера родителите плащат по 390 лв.. В цената освен нощувките и храната са включени и разходите за транспорт от София до лагера и обратно. За второ и трето дете се прави 15% отстъпка от цената.

За децата в лагера се грижат 5 –ма души – аниматори, готвачи и др.

материал на http://www.bgnow.eu/ автор: Кмета

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+