“Тесла” електромобил за масите

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/thumb-25369-Tesla_Model_3-2.jpgСтартовата цена на “Модел 3″ е 35 000 долара.

Американската компания “Тесла” (Tesla) пусна на пазара дългоочаквания си “Модел 3″ – електрическата кола, предвидена за масовия пазар.

Първата партида от автомобилите излезе от завода на компанията във Фримонт, Калифорния, и беше предадена на новите собственици, които са предимно служители на компанията.

Началната цена на “Модел 3″ е 35 000 долара. За сравнение, досегашните модели на “Тесла” – “Model S” и “Model X” стартираха на пазара с цена от 80 000 долара, което ги превръщаше в придобивка само за най-заможните хора.

Към момента около 500 000 души са внесли депозит за “Модел 3″. Ако от “Тесла” произвеждат и реализират на пазара такъв брой коли всяка година, то продажбите им ще задминат тези на БМВ, Мерцедес и Лексус, коментира Би Би Си.

Плановете на собственика на компанията Илон Мъск са заводът му да произвежда
по 5000 броя от новия автомобил на седмица до края на тази година и по 10 000 в началото на 2018.
Хората, които в момента купуват “Модел 3″ са уведомявани да очакват колите си догодина.

Батерията на колата ще издържа 354 километра на едно зареждане. Дизайнът на купето е изключително опростен, като освен волана, на разположение на шофьора е само един екран, който заменя цялото табло.

Миналата седмица правителството на Великобритания обяви план за забраняване на автомобилите с горивен двигател до 2040 година. Подобен план има и във Франция.

От друга страна, производителите на електроавтомобили срещат проблеми в САЩ, където някои от щатите обмислят прекратяване на преференциите (като отпадане на пътен данък) за притежателите им.

“Тесла” са заплашени и от отпадане на държавните субсидии за производството им.

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/thumb-23171-Tesla_map-3.jpgАвтомобилният концерн Tesla Motors, който напоследък все по-често влиза в новините с новторските си разработки на електромобили, а до 2016 г. ще построи в България поне две зарядни станции от тип Supercharger за такива возила.

Това става ясно от публикуваната на сайта на компанията карта с планираното развитие на фирмената мрежа от авто-зарядни станции  – според нея можем да очакваме, че в рамките на две години у нас станции за зареждане на Tesla електромобили ще се появят в София и в Югоизточна България. Разбира се, от компанията се застраховат, че точното разюположение и датите за откриване на заряднитер станции може и да се променят.

материал на https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/logo3.png

и http://www.flagman.bg/

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+