Робот-юрист

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/66539.w470.jpgЧат бот, който предлага безплатни правни съвети с помощта на изкуствен интелект, вече е достъпен за цялата територия на САЩ, съобщава онлайн изданието „Дъ Върдж”. Програмата беше успешно тествана в Ню Йорк, Сиатъл и цялото Обединено кралство, като авторът й Джошуа Броудър изчислява, че за две години и помогнал за отмяната на 375 000 фиша за неправилно паркиране.

Британският предприемач, който е възпитаник на Станфордския университет, се опасява, че ще си навлече гнева на адвокатите: „Юридическата индустрия работи с над 200 млрд. долара, радвам се, че правя правото безплатно, но някои от големите кантори няма как да са щастливи”.

Според него ботът, наречен DoNotPay, може да бъде полезен и на държавните институции, защото чрез него служителите им четат разбираемо написани жалби. Те се генерират от програмата, която засича къде се намира потребителят и каква правна рамка се прилага от него. Има 1000 различни категории, като те са консултирани с действащи адвокати и експерти от неправителствения сектор.

Броудър иска да популяризира този тип услуги като смята, че те ще намалят значително и разходите на по-малките компании, които се налага да плащат на юристи за често тривиални услуги.

материал:  http://btvnovinite.bg/

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+