Капитани на фрегати- книга

Препоръчвам Ви горщо една книга : ,,Капитани на фрегати” с автор Николай Чуковски.
443176Тя ще грабне Вашето внимание с разказите си за първите срещи между европейските мореплаватели и хората от новите земи. Създадена е по разказите и дневниците, оставени от мореплавателите, преплетени с тънка художествена измислица.
Книгата се чете се лесно и може да предизвика интерес у всяка възраст.
Николай Чуковски е син на известния руски писател Корней Чуковски. Това е причината от малък да расте сред хора на литературата и изкуството. Роден е в Одеса през 1904 год. Детството и юношеството му преминават в Петербург. През 1930 година завършва там и висшето си образование. През 1939 г. е повикан в армията и участва в съветско-финландската война. От първите дни на Втората световна война е военен кореспондент. През есента на 1941г -като разузнавач загива по-малкият му брат- Борис и това събитие е трудно поносимо за Николай. След войната, през 1950г, Николай Чуковски започва да пише мемоари.
Николай ЧуковскиУмира през 1965г. и е погребан в Москва.
Той оставя богато литературно наследство: романи стихосбирки. Известен е и с преводите си на книги, между които е и ,,Островът на съкровищата”.
Книгата ,,Капитани на фрегати” Николай Чуковски пише през 1941 година. Тя ще Ви потопи във времена на приключения и изпитания за човешкият дух, във времена на първи срещи и сблъсъци между различни народи и техните бит и култура. Интересно е! Аз се срещнах с тази книга в юношеските си години и още помня нейните герои,чиито дела тогава ме впечатлиха.

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+