Летни книжки

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/indexттътъ.jpgОсвен чадър на плажа и разхлаждащо питие за идеалната почивка ви трябва и добра книга. Затова ви предлагаме да си изберете поне едно от следващите кипящи от напрежение заглавия и да се отдадете на заслужен релакс.

В7/ekipytnasmaili2дфдф.jpgсепризнат майстор на шпионските трилъри, Джон льо Каре е майстор на елегантния стил, умело заплетената фабула и остроумния диалог. Романите му са увлекателни, изтъкани от напрежение и неизменно повдигат важни теми.

Джордж Смайли, един от най-ярките и известни персонажи на Джон льо Каре, се завръща в “Екипът на Смайли”. Въпреки че е в оставка, легендарният шпионин е призован, за да разпознае трупа на бивш съветски генерал, когото някой е застрелял от упор в лицето.

Оказва се, че генералът е бил двоен агент по време на Студената война и британските тайни служби искат да покрият случая. Джордж Смайли обаче е решен да открие убийците на своя някогашен приятел и тръгва по следите им. Докъде ще го отведе това разследване, можете да научите, ако решите да се спрете на тази история.

“Гласът” на Арналдур Индридасон

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/indexггх.jpgВ “Гласът” те са изправени пред поредния си заплетен случай. В мазето на един хотел в Рейкявик полицаите откриват труп на мъж облечен в костюм на Дядо Коледа и поставен в доста компрометираща поза.

В хода на разследването се оказва, че убитият е бил звезда като дете, а упорството на полицаите постепенно ще разшири кръга на заподозрените. Всепризнатият майстор на трилъра Харлан Коубън определя романите на исландския си колега като “международно литературно явление”.

А дали Ерлендур и екипът му ще успеят да разкрият убиеца?

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/07/chernatakyshta3ртрт.jpg“Черната къща” поставя началото на трилогията романи на британския писател Питър Мей за остров Луис. Най-отдалеченият и красив остров в Шотландия, Луис е място, където животът е суров точно колкото климата, а зад християнските ценности се крият езически привички.

Фин Маклауд е полицай от Единбург, когото изпращат да разследва убийство на острова, защото е роден и израснал там. Въпреки че не се е връщал повече от десетилетие, Фин се сблъсква със сенките от миналото.

Жертвата е мъж с много врагове, но Фин има чувството, че убийството по някакъв е свързано и със самият него. Малко след като е пристигнал Фин започва да си припомня всички причини, накарали го напусне острова завинаги.

От спомените изплуват отдавна забравени тайни от миналото, а фактът че голямата любов на Фин е омъжена за най-добрия му приятел от детските години не прави нещата по-добри. За капак Фин ще трябва да се включи и в една местна традиция, която изобщо не харесва – ежегодният лов на птицата гуга – кърваво, брутално и опасно начинание, което поставя на изпитание не само духа, но и телата на участниците.

Дали ще успее да преодолее изпитанията и ще се пребори със сенките от миналото и страховете в настоящето?

Е, като Ви омръзне да гледате с бинокъл или с просто око и ако няма какво интересно да видите, а сте се нагледали на морската панорама- потопете се  в свят на шпиони, които винаги намират решение и изход на всяка ситуация.

Хубаво лято!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+