Спасението ни е да се преселим на други планети

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/NASA-image-of-a-possible-nuclear-powered-rocket-used-by-AmericaSpace.jpgИзвестният британски астрофизик проф. Стивън Хокинг заяви, че човечеството ще трябва да колонизира Марс и Луната през близките 30-50 години.

В изказване пред провеждания в Норвегия Международния фестивал на науката и изкуствата Starmus IV той отбеляза, че гибелта на човечеството от падането на астероид, климатични катаклизми или пренаселване е въпрос само на време.

Затова призовава хората по-бързо да напуснат Земята. „Убеден съм, че хората трябва да напуснат Земята. На нашата планета остава все по-малко място за нас, а нашите физически ресурси се изчерпват много бързо“, добави той.

Хокинг смята, че идните 30 години трябва да бъде създадена база на Луната. След това хората трябва да заселят целия Марс, което според него трябва да стане за 50 години.

При това хората ще трябва да вземат на другите планети растения, животни, гъби и насекоми. Хокинг обаче предлага човечеството да не се ограничава само със Слънчевата система, ами да излезе извън нейните предели и да достигне най-близката до нас звездна система Алфа Центавър. Там според него съществува годна за живеене планета Proxima b.

По-рано световноизвестният физик предрече края на света в близките 1000 години в резултат на техногенна катастрофа.

/ материал на РИА-Новости /

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+