Арт и драма срещу детската агресия във Варна

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/uchilishte-agresiya_f_improf_500x400.jpgВъв град Варна започва проект „Модел за Превенция на Агресивно Поведение при Деца и Юноши“ на Сдружение „Наш свят“.

Целта е да се сложи бариера пред агресията на децата и младежите като се използват възможностите на изкуството.

Заниманията са БЕЗПЛАТНИ. Инициативата се финансира от общинската дирекция „Превенции“

Всички желаещи да участват в тази програма трябва да се регистиррат до 29 юни тук:

ръка Регистрация

Проектът, който цели да идентифицира ситуации на тормоз и въоръжи етикетираните „жертви“ със стратегии за противопоставяне на агресорите, предвижда провеждането на 3-модулен уъркшоп за деца и юноши.

Участниците ще са разделени в две групи, за да могат да се разделят възрастовите специфики на дефинициите на тормоз и видове агресия (1 група: 11-14г.; 2ра група: 14-18г.).

Всяка възрастова група, включваща по 20 участника в риск от агресия и тормоз (общо 40 деца), ще усвоят техники за овладяване на агресивно поведение с помощта на Драма и Арт терапевтични методи.

Креативните терапевтични методи ще спомогнат на децата и юношите да балансират емоционалното си състояние, изразят негативни преживявания, да подобрят емпатията си, „влязат в роля“ с цел онагледяване на проблемни ситуации и използват импровизиациите като средство за разиграване на различни проблеми свързани с агресията и тормоза от ежедневието им.

Отделно от заниманията с учениците, които ще се проведат през месеците юли и август, селектираната група учители към проекта, ще съумеят да научат как да идентифицират критични ситуации, да проявят своевременна интервенция и да помогнат на деца и юноши озовали се в позицията на жертва. Създаването на образователен проактивен филм „Заедно срещу агресията“, с подкрепата на психолози специализирали в сферата на агресията и тормоза и брошурата „Не на Тормоза и Агресията: Учебник по Приятелство“ ще спомогне за идентифицирането и усвояването на конкретни практики за справяне с агресията.

Моделът за превенция създаден по време на проекта ще бъде популяризиран сред Варненските училища като начин за справяне с рискови ситуации и превантивен наръчник за предпазване от агресивни проява и ситуации на булинг (тормоз).

Ако в семейството Ви дете проявява агресия – защо да не използвате това предложение и да сложите край на недекватните детски реакции!?

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+