Празник на музиката – Варна

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/photo1.jpg “Празник на Музиката” издание 2017 в Българи за 6-и път във Варна, на 21 юни.

Инициатори на това приятно градско събитие са Франкофонски център Варна, Община Варна и Европейска младежка столица Варна 2017.

Този празник се чества всяка година на една и съща дата и  е създаден във Франция през 1982 г. Днес се е превърнал в международна проява и се провежда в над 700 града в цял свят.

Това събитие е безплатно и отворено за участие както за професионални музиканти, така и за любители. Добре дошли са всички музикални стилове. Той е насочен към широката публика, като целта му е да се популяризира музикалната практика и да се запознаят малки и големи от всички социални слоеве с различни музикални изразни средства. Прекрасен повод за един свободен музикален диалог!

Музикантите са поканени да се изявят на доброволчески принцип, а всички представления са безплатни за публиката.

 Основни сцени, предоставени  специално за празника от Община Варна са:

сцена “Раковина”

“Голяма сцена” на входа на Морската градина” между 16:00 – 22:00 часа !

На “Голяма сцена”, от 21:00 до 22:00 часа, празничната вечер ще закрие, със свой концерт, нашумялата група Котарашки, която толкова добре смесва балканските ритми с електроника, джаз и блус.

Организират се паралелно различни кратки музикални изяви на по-малко традиционни за това места, като в банка, музикални магазини, книжарница, площада пред Операта, площада пред Апелационния съд, ФКЦ Варна, барове, ресторанти, съвременното пространство “КОФРАЖ”, пред Дом на архитекта … целта е градът да бъде потопен изцяло в духа на музиката и да се пренесе през различни музикални стилове в едно по-леко и живо ежедневие!

Елате и се забавлявайте !

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+