Летни активности в чужбина

Това е организиране на летни активности с деца, направена от местната управа на малко американско градче-поне така разбрах. игриЗа всеки ден организаторите обявяват програма,  по която децата ще бъдат ангажирани .Обикновено това са излети в околностите на селището, забавления в парк, арт-занимания, спорт. Тези занимания са за всички деца- не само от селището. Мисля, че има и заплащане, но не съм сигурна.
Допадна ми тази идея. Такива занимания у нас има и те се организират от частни училища в по-големите градовеПолезни за градските деца, които нямат баба и дядо на село и родителите им са ангажирани през лятото. Децата се забавляват, рисуват, играят…
Тук обаче ми направиха впечатление 3 от игрите:
1. Замеряне с балони, пълни с вода.
2. Пръскане с големи водни пистолети
3. Поливането на децата с вода от градинския маркуч-децата наредени до стена, а госпожа с маркуч, от който излиза силна струя вода ги полива.Те се опитват с ръце да прикрият лицата си.
Заниманията не са на плажа, а в двора на лагера, който се намира в гориста местност и децата не са по бански, а със спортни дрехи.
Замислих се: Каква ли ще бъде реакцията на родители и психолози за тези игри у нас, като зная колко много са изискванията към забавленията , които се организират за нашите деца. Изисквания за: безопасност, хигиена, да не се уронва достойнството на децата, да не упражнява психически тормоз… да са съобразени с възрастта на децата … да не ги подтикват към неправилно поведение…
Поставих видеото тук, но сега разбрах, че ми е отказан достъп за гледане…
Дано не съм засегнала някой със своя поглед към организираните там игри…

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+