Завладяването на Константинопол-филм

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/indexhjhj.jpgТози филм ще хареса на всички, които се интересуват от история…
“Константинопол ще бъде завладян един ден! Завоевателят и неговата армия ще бъдат благословени!” – тези думи на пророк Мохамед са великото вдъхновение за младия султан Мехмед II.
Филмът ни пренася в средата на XV в., за да ни направи свидетели на епичният сблъсък на две империи – Османската и Източната Римска Империя по време на управлението на Мехмед II и неговите стъпки по пътя към завладяването на считаният за непревземаем дотогава Константинопол.
Султанът се сблъсква с множество трудности и препятствия, опитвайки да осъществи мечтата си.
Мехмед II се завръща втори път на трона по-силен от всякога. Той сключва временно примирие с унгарци, сърби, поляци, дори и с Папата. Имайки нужното спокойствие, султанът удвоява флотата си и започва да строи крепости, в близост до Константинопол. Европейските държави забелязват намеренията на младият Мехмед, но затънали в собствените си проблеми , дрязги и безразличие, те се оказват неспособни да окажат помощ на Източната Римска империя. Папата от своя страна се опитва да направи нещо, но без успех.
На 2 април 1453 г, Константинопол осъмва обсаден от 160-хилядната армия на султан Мехмед. “Завоевателят” е по-близо от всякога до своята цел – завладяването на Константинопол и краят на величествената някога Византия…


Лиценз- Стандартен лиценз за YouTube

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+