Най-дългото име

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/imagesнмнм.jpgВсеки, който е учил немски, е наясно с почти безкрайните думи в този език. Но докато на нас ни е трудно да изричаме някои от тях, питате ли се какво му е на г-н Отофордемгентшенфелде?

Най-дългото име на човек в Германия се състои от 24 букви. Той се казва Бернд Отофордемгентшенфелде, чиято фамилия на латиница се изписва така: Оttovordemgentschenfeldе.

“То никога не се побира в официалните документи. Попълването на банкови формуляри е истински кошмар.

Понякога ми се е налагало да използвам съкращения, особено за кредитните карти”, обяснява 45-годишният Отофордемгентшенфелде пред в. “Билд” (Bild.de).

“С 24 букви без интервали или тирета, това име е далеч напред пред всички останали имена”, съобщи Джудит Шванке, експерт по имената от Лайпцигския университет.

Освен ежедневните затруднения, например, за да се представи по телефона му е необходима цяла вечност, Отофордемгентшенфелде е доволен от необичайното си име.

“Страхотно е. В това отношение съм уникален. Никога не съм искал да се казвам Краузе или Мюлер”, допълни той.

Името му дори можело да бъде по-дълго.

“Баща ми искал да ми даде две имена, но майка ми успешно го убедила да не го прави”, разказва Отофордемгентшенфелде.

Колкото до съпругата и децата му, те го наричат просто Ото.

През 1996 г. книгата на рекордите Гинес призна:

Donaudampfschiffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft

за най-дългата публикувана дума на немски. Тя е от 79 знака и означава част от австрийска корабна компания, която превозва пътници и товари по Дунава.

И като говорим за най-дълги думи, призът в тази категория е за наименованието на пълното химическо съединение на най-дългия известен протеин, която по произход е английска и е от… 189 819 букви.

материал на БГНЕС

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+