Ясновидецът, от който се страхували Хитлер и Сталин!

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/WolfMessing123.jpgВолф Месинг е роден през 1899 година в полско еврейско семейство, където немотията била голяма, а боят и тежките наказания за децата били важно средство за възпитание. Много рано се забелязва, че Волф е твърде различен от тримата  си братя, а на петгодишна възраст става ясно, че има особени способности, след като няколко дни преди да умре една от кравите в семейното стопанство, той казва на родителите си, че това ще се случи. Семейството се страхувало от неговите умения и правело всичко възможно това да остане семейна тайна. След като преминава през училище за духовници, на 11 години той своеволно решава да потегли нанякъде. Качва се на първия влак и така се озовава в Берлин. Там работи каквото намери и веднъж от глад припада. В болницата го откарват в моргата, тъй като нямал сърдечна дейност. По случайност един стажант го открива и момчето е закарано в психиатрия. Там, след като се свестява има късмета да срещне доктор Абел. Той открива способностите на момчето да предвижда събития и заедно със свой колега започват работа по проучването на уменията на Волф. И от този момемт насетне все по-често той започва чрез виждане на образи в бъдещ момент да каже на хората какво ги очаква. Постига славата на гадател, от който се страхували и Сталин, и Хитлер.

Семейството Борис и Луиз Хмелницки били приятели с Месинг близо от 20 години. Те споделят:„Волф Месинг много се вълнуваше от съдбата на Йосиф Висарионович Сталин – спомнят си те. – Според Волф, самият Сталин имал паранормални способности и често двамата са водели беседи на такива теми.

Интересна случка се разказва в дневниците за произшествия в Кремъл. Сталин веднъж извикал за пореден път на разговор пророка и в края на беседата му казал: „Волф Григориевич, какво ще кажете, аз да ви отнема вашият пропуск, а вие да се опитате да излезете от Кремъл без него?“ Месинг отвърнал: „Няма проблем.“ И Сталин останал в кабинета си да види дали ще успее Месинг да се измъкне от най-охраняваното място в тоталитарната държава.

След двадесетина минути напразно чакане, Сталин не издържал и набрал номера на караула: „Месинг излезе ли?“ „Излезе, другарю Сталин“ отвърнали му охранителите. Сталин побеснял: „Защо сте го пуснали да излезе от Кремъл без пропуск?“ Шефът на охраната му отвърнал: „Защото той ни даде пропуск с вашия подпис.“ Сталин му наредил да му се донесе това парче хартия. Пазачът незабавно донесъл „пропуска“ на Месинг и двамата с диктатора били втрещени – това било парче обикновена изрезка от вестник „.

Но не само Сталин се страхувал от него, например Хитлер давал за главата му 200 000 райхсмарки, след като Месинг публично заявил, че ако Германия започне война срещу Съветския съюз на Изток, Хитлер ще загуби. В резултат на това Месинг бил заловен в полската столица Варшава. Но той хипнотизирал местният отдел на Гестапо и успял да се измъкне от техните лапи.

В края на краищата, той не само прогнозирал смъртта на Хитлер, но и точната дата на победата – 8 май! Съветските специални служби още от времето на Дзержински и Бокий търсели Шамбала в Тибет. През 1924 г. в НКВД правят секретна лаборатория по невроенергетика, с ръководител лекаря окултист Александър Барченко. По -късно, Сталин и създават военният институт за изучаване на паранормалните способности зловещата „Енергия“. Енергетиците издирвали знахари, шамани, медиуми и хипнотизатори.

Не след дълго били създадени специални оръжия за дистанционно въздействие върху биологичните обекти (т.нар. психотроника). За Месинг цената на дарбата му била висока, той не обичал да излиза на улицата и да се вози на обществен транспорт, самотата му била определена от горе. Живеел сам и четял непрекъснато статии за мистичния интелект на делфините.
Интересното е, че за него нямало значение от къде идва човек и на какъв език говори, винаги успявал да прочете неговите мисли. ,,Мислите на другите хора за мен са образи, казва той. Не ги чувам, а ги виждам като образи, затова за мене няма значение на какъв език мисли човекът”. Пророкът знаел деня и часа на своята смърт. Неговите близки разказват, че когато тръгвал за болницата, той се обърнал към дома си и тихо казал, през сълзи: „Това е всичко, Волф. Повече няма да се върнеш“ …

,,Месинг- пророкът и илюзионистът- завещава пари на учените да изучават мозъка му след неговата смърт. Но в крайна сметка тайната на мозъка на Месинг и до ден днешен не е разгадана“, – спомня си неговата семейна приятелка актрисата Луис Хмелницки. Волф Месинг е може би най-загадъчната фигури на ХХ век. Пророчествата и способността да чете мисли създават около него мистичен ореол. Над неговите феноменални способности си блъскал главата дори прочутият Алберт Айнщайн.

/по  материал на Благов/

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+