7 от най-скъпите дестинации за почивка в света

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/bnbnbn.jpgВремето на почивки и летни приключения започва.
Всеки избира как да прекара свободните си дни през лятото като го преценява според желанието и  финансите си. Знаете ли кои места са определни като най-скъпото почивно удоволствие?
Ето ги:

Фиджи

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/aerial-photo-of-the-fiji-islands1.jpgМного хора мислят Фиджи за един остров, но всъщност държавата се състои от два големи острова и още над 300 по-малки. Тя е една от най-добрите места за почивка в южната част на Тихия океан. Цените във Фиджи са много високи, тъй като островите предлагат спокойствие, уединение, слънце и божествена атмосфера. Природата е повече от впечатляваща, а изолацията –факт. Почивка в основните острови на Фиджи е по-евтина, но цените се вдигат за ваканция в някой от по-малките острови, които обикновено се притежават от частни фирми или физически лица. Някои хотели искат по 600 долара за нощувка – като това е най-ниската цена.

Муша Кей, Бахамски острови

Муша Кей е част от островите „Копърфийлд Бей”, пhttps://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/musha-cay-61.олучили името си от техния собственик Дейвид Копърфийлд. Желаещите да почиват там не могат да наемат вила или хотелска стая, а целия остров! За „скромната” цена от 38 000 долара на вечер човек може да почива в Муша Кей заедно с 24 свои приятели. Островът разполага с 5 къщи за гости.

Британски Вирджински острови

И докато някои използват Британскитhttps://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/virging-islands8.jpgе Вирджински острови като чудесно място да укрият доходите си, други (или пък и същите) прекарват почивката си на това райско място. Известният предприемач Ричард Брансън има вила на Британските Вирджински острови. Частният остров Гуана пък не разполага с обществен достъп, защото той е запазен само за почиващите на него (капацитет до 30 човека по едно и също време). Желаещите да разпускат на Британските Вирджински острови трябва да платят по около 700 долара за нощувка, като цените са много по-високи за вили, особено в пиковия сезон.

Бора Бора

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/7373700d57209d74a22062541a8b5e0c.jpgБора Бора е малък остров, разположен във Френска Полинезия. Известен е с красотата си и екзотичните къщички над водата. Желаещите да отидат на почивка в Бора Бора ще трябва да си приготвят по най-малко 800 долара за нощувка. Достигането до острова също не е лесно. Той е разположен в сърцето на Южния Пасифик, а полетите до там са всичко друго, но не и евтини. Във Френска Полинезия има редица острова, но най-известният и най-скъпият безспорно е Бора Бора.

Остров Кокоа, Малдиви

Малдивите са островна държава, намираща се в Индийския океан. https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/0307250001260867355.pngУстановено е, че след години Малдивите ще изчезнат заради покачващото се морско равнище в световен план. Вероятно и това е една от причините цените там да са толкова скъпи. Ризортът, разположен върху острова Кокоа, е едно от най-скъпите места за почивка не само на Малдивите, но и в света. Освен невероятна природа, ризортът предлага и различни вълнуващи морски дейности. Това обаче ще струва на желаещите около 750 долара на вечер.

Сейшели

Също като Фиджhttps://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/SeychellesHD.jpgи, Сейшелите са група от острови, а не само един. Намират се до бреговете на Африка и се славят с невероятната си красота. Най-впечатляващият остров сред тях може би е Фрегат, което разбира се го прави и най-скъпият. Частен ризорт на острова предлага 17 вили с невероятна гледка към океана, джакузита и басейни. Престоят във вилите никак не е евтин, а и те не могат да бъдат наети само за един ден. Минималното време, което желаещите трябва да останат в тях, е 3 дни, а цените започват от около 3800 долара.

Дънтън Хот Спрингс, САЩ

Това всъщност е миньорскhttps://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/Hot_Springs_collage.pngи град, разположен в долина. Едноседмичната почивка в Дънтън Хот Спринг струва около 150 000 долара, защото желаещите наемат практически целия град-призрак.

Е? Вие къде ще прекарате своите летни свободни дни?
Лично аз- в България, на Черно море…

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+