Журналистът Тeoдор Стефанов: Добро утро! Децата ви са изроди! Ние все още се правим, че не знаем какво се случва в българското училище

Това е материал, който прочетох с внимание- нали съм учителка…Не  открих нищо за автора, а медията- …
Предлагам Ви да го видите, а в края съм написала своето мнение-НЕ СЪМ съгласна с всичко казано…

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/13895395_146926522413201_502669225815957710_n.jpgДобро утро! Видяхте ли последното видео в интернет. Там вашата дъщеря беше бита и съблечена гола от вашите дъщери. На улицата. Ама на вас не ви пука. Това не е ваша работа. Това е работа на учителите. Те са виновни. Те не са възпитали вашите деца. Имам новина. Реалността в света на вашите деца е гадна. Ама вие не го знаете. Вие се кефите, че вашите деца са тия дето бият и ви е срам, че децата ви са насилвани. А трябва да е обратно.

Истината е, че реалността в родното училище има и ужасна страна.

Тя е реалност на насилие, ужас и тормоз. С интернет тази реалност вече става публична. Вие виждате примери за това унижение, но се успокоявате, че това става с другите деца и си казвате, че това не може да стане с вашето.

Имам новина. То става и с вашето. Мисля си, че вие подозирате за това, ама не искате да го приемете.

Имам въпрос. Защо след този случай всички говориха за насиленото момиче, а никой не говори за насилниците?

Отговорът е прост. Защото ние сме свикнали да защитаваме насилниците. Самите учители ги защитават. Но те не са виновни за това. Те работят в система, в която им се плаща за бройка ученици. Те вече не са просветители, а гледачи на добитък.

За тях е важно да имат повече овце, защото с тях идват повече пари. И една овца да бъде загубена, те губят пари. За това и насилниците се толерират . Но ние не можем да виним учителите.

И те имат деца. И тези деца искат да ядат сладолед и да играят на Айфон. Системата е такава, че учителите трябва да избират между честта и хляба.

Аз и вие знаем, че хлябът винаги е по-голям от честта.

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/imagesдфдфф.jpgСамият аз като журналист съм виждал как момче пребива друго момче в училище. И този побой не беше просто в стаята. Той беше публичен. Битото момче беше разнасяно из цялото училище, за да могат всички да видят, че го бият. Какво се случи с побойника ли? Ами, смъмриха го малко и обясниха, че пролетта не е време за изключване от училище. И така си беше. С други думи, той разбра, че насилието е безнаказано, а битото момче разбра, че е обречено да е жертва.

Ние несъзнателно учим децата си, че насилникът винаги има право, а жертвата трябва да бъде мачкана. За нас това, което се случва в училище е детска работа. Голяма работа! Закачат се там, посбили се малко. К’во толкова?

Имам новина. В училищата ние отглеждаме емоционални изроди и емоционални инвалиди.

Сигурно се чудите, защо дъщеря ви харесва мутри и защо се кефи като я удря. Ами, защото така сте я научили. Несъзнателно, разбира се. Само че тя в училище е видяла, как насилниците може да са тъпи, ама винаги им се разминава.

Как те винаги имат право. И свикват с идеята, че насилникът е готин и почват да си мечтаят за него. Вие разбирате това, чак когато те почнат да се прибират у дома с насинени лица.

Вие сте родители, обаче ви е срам, когато детето ви е тормозено. Срам ви е, защото това значи, че то е слабо. То обаче не е виновно, че е по-срамежливо или че не си пада по спорта и не помпа мускули.

Вие обаче се гордеете, когато детето ви е насилник, защото това значи, че е силно.

Кефите се, че дъщерите ви са слаби и красиви и тормозят дебеланите и грозните зубърки. В същото време ви е срам, че дъщерите ви са дебели и когато ги тормозят им се карате да отслабнат.

Лошото е, че момичетата вече са по-големи агресори и от момчетата. Тези, които са красиви, мачкат по-безличните. Така се появяват дълбоко потиснати жени, вярващи, че не стават за нищо и готови да се хвърлят на врата на всеки изрод, за да си повярват, че са желани. В същото време се появяват момчета, които като мъже не смеят да заговорят жени, защото с години им е било втълпявано, че никой не ги харесва.

Имам и още новини.

Не очаквайте другите деца да защитят вашето. Училищният тормоз се характеризира с буквално мафиотски методи. Много деца не се страхуват толкова, че ще ги набие насилника, а се страхуват от неговите приятели. Те са заплашвани, че ако се обадят, други насилници ще ги засекат някъде по улиците и ще ги набият. В същото време те виждат как насилниците са безнаказани. Има едни педагогически съветници, които по-скоро замазват проблемите, вместо да ги решават. Затова и в края на деня децата защитават насилника и мачкат още повече жертвата. Тях просто ги е страх. Само че това не го знаете. Учителите го знаят, обаче им е удобно да не го виждат. На тях дори им е удобно да изключат жертвата, защото в повечето случаи насилниците са повече.

А това значи повече пари.

Ние учим децата си да стават насилници. В последния случай с тормозеното момиче, вероятно директорът на нейното училище с трепереща ръка ще подпише заповедта за изключване на насилничките, изчисляващ колко пари ще загуби училището.

Но той не е виновен за това. Виновни са тези, които създадоха тази абсурдна система.

Виновни сте и вие, защото не искате да знаете. В един репортаж родителите на тормозеното момиче завиха, че то се готви да се върне на училище.

Абе тия хора не разбират ли, че дъщеря им е претърпяла върховно унижение. Те не разбират ли, че дъщеря им ще трябва да го измива. Може да й се наложи да го измие, като си легне с някой, който да я защитава.

Някакъв момък заяви, че подобна гавра не се случвала за първи път на момичето. Само че никой не е знаел.

,, ИЗТРИХ ТЕЗИ ИЗРЕЧЕНИЯ- лили- Бяха ми малко вулгарни”

Накрая момичетата се бият за насилника, защото която е с него, е силна.

В такъв свят живеят вашите деца. Но вие не искате да го знаете. Дано не го научите в социалните мрежи. Ние трябва да научим децата си, че насилието се наказва, а не да ги пазим от наказание, оправдавайки своята незаинтересованост. Ние не бива се срамуваме от това, че тормозят децата ни, а трябва да ги разберем и да им покажем, че има справед
А ЕТО И КОМЕНТРИТЕ:
Hemy Kosstas Varnalius · Publicist при Self-Employed
МОМЧЕТО Е НАЯСНО – ОБЩЕСТВЕНОСТТА НЕХАЕ – ПОД ПАРАВАНА НА “ДЕМОКРАЦИЯТА”. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВСИЧКО ЗАПОЧВА ОЩЕ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ – ЗНАЕМ ЛИ КАКВО СЕ СЛУЧВА ТАМ!?! КОМУ ТОВА ОТЪРВА!?! ЗАЩО ДЕНЯТ НА ДЕТЕТО СЕ ПРАЗНУВА С КОШМАРНО ПРЕВОДНО КНИГОИЗДАВАНЕ ЗА ВАМПИРИ И ТАЛАСЪМИ!?! ТОВА НЕ Е ЛИ ГЛОБАЛЕН ЗОМБАЖ!?!
Харесвам · Отговор · 15 · 3 юни 2017 г. 04:25
Стефана Митева · Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”
Голата ,жестока истина .Аз съм учителка . В училище е СТРАШНО!
Харесвам · Отговор · 1 · 1 час
Boyka Nikolova · ESPU-“Hr.Botev”gr.Ruse Bulgaria-vipusk 1977g.
На никого не му е виновна демокрацията. Това е въпрос на държавна политика, която се води от политици, произлезли от БКП. Те – партизаните, свикнали да бъдат насилници над народа си, съдават такава нормативна база в системата на средното образование, която да защитава себеподобните т.е. насилниците. Унищожавайки младото поколение по този начин, много бързо и планирано ще унищожат и целия народ до няколко десетилетия. Така, че всичко е в ръцете на родителите, децата са си техни, не на учителите и нека се погрижат за най-свидното си, а не да чакат някой друг да свърши тяхната работа. Всичко идва от домашното възпитание. Ако детето знае, че вкъщи никой няма да го хвали, че е насилник, то няма и да си помисли да става насилник.
Харесвам · Отговор · 13 · 3 юни 2017 г. 11:31
Теменужка Георгиева
А, ако знае, че поскрепят издеватвлствата му върху уязвимите? Как да решим проблема на жертвите?
Харесвам · Отговор · 1 · 17 часа
николай генов · Medical University of Plovdiv
Описва се точно Света на така желаната Англосаксонска Култура.Нали това искате.Да ви е сладко.Ние,белите хора,нямаме нищо общо с тази педерастия и не живеем в този филм.Когато наберем сили ще унищожим тази сган с атрибутите и.И пощада за тях няма да има.
Харесвам · Отговор · 10 · 2 юни 2017 г. 22:38
Tania Stoineva ·
И когато наберем сили-кога ще ги наберете тези сили.Когато се случи лошото и при вас ли?
Харесвам · Отговор · 3 · 2 юни 2017 г. 23:12
Emil Madjirski
Няма да събереш сили никога!
Срещу насилието човек трябва да води борба постоянно.Останалото са мечти.
Харесвам · Отговор · 5 · 17 часа
Росен Илиев · Учител по история при СУ “П. Кр. Яворов” – Пловдив
Няма какво да се добави, а и нито дума не може да бъде опровергана. Браво на журналиста.

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/06/222.pngМАТЕРИАЛ НА : ръкаТЕКСТ
Може и да не съм права или пък имам късмета да работя в училище, където подобни случаи почти няма, а и да е имало / което аз не зная/ те са решавани възможно добре.
Да – такава е системата, че на практика не може да се направи кой знае колко срещу ,,лошите” в училище, а учителят вече е повече социален работник, здравен работник, адмиистратор, секретар, отколкото УЧИТЕЛ.
От дългата си практика едно мога да кажа: Всичко в Българското училище е различно: децата, семействата на децата, задълженията на учителите, отговорностите на учителите… ПРАВАТА на учениците с аномалии и без аномалии…
За съжаление само времето може да покаже дали избрания за Българското училище път Е НАЙ-ПРАВИЛНИЯТ …
За СЪЖАЛЕНИЕ грешките и проблемите ще ни го кажат, а до тогава…

Бог да пази всички, които са в училище!!!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+