20 житейски закона на човешките действия

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/05/dyrvo-rezhe.jpgВ природата всичко е подчинено на определни правила и всяко действие води до определени резултати за действащия: отрицателни или положителни
Ако знаем тези закони може би ще се предпазим от лошото, което понякога предизвикваме и несъзнателно.
1. Закон на подобието
В живота ни няма случайни срещи. Ние несъзнателно привличаме към себе си само онези хора, които са подобни на нас.

2. Законът на кобилицата
Когато човек иска нещо невъзможно, трябва да измисли друг интерес, равносилен по цели на първия.

3. Законът на Боб
Ако Боб има проблеми с всички, то главният проблем е най-често самият Боб.

4. Законът на потискането
Мислите и действията, които човек потиска в себе си, са това което той отрича и в най-неподходящият момент могат да излязат навън. Трябва да се приеме своето вътрешно “аз”, а не да се крие.

5. Законът на бариерата
Понякога някакъв шанс се дава на човек веднъж в живота. И трябва бързо да се вземе решение и премине през бариерата като условно препятствие. След това вътрешно решение на човека, го чакат нови възможности.

6. Законът на отплатата
Трябва да се плати за всичко: и за действието, и за бездействието. Кое ще бъде по-скъпо – вие решавате. Но не забравяйте, че избягването на трудностите не прави човек щастлив.

7. Законът на вратата
Нашият живот се състои от низ от избори. Избор винаги има. Той може да се състои и в това да не правим избор. Трябва да помним, че не винаги се получава да вземаме правилните решения. С отварянето на една врата пропускаме друга. Но от загубата също можете да получите придобивка.

8. Законът на привличането
Човек привлича към себе си това, което е фокусирано в съзнанието му – нещо, за което той постоянно мисли, от което се страхува или което обича. Животът ни дава не това, което искаме от него, а това което несъзнателно очакваме.

9. Законът на ограниченията №1
Не може да се предвиди всичко. Има събития, които се случват против нашата воля, те не могат да се предвидят и ние не носим отговорност за тях.

10. Законът на ограниченията №2
Човек не може да има всичко. Винаги ще има нещо, което да не му стига. Тайната на щастието се крие в умението да се задоволяваме с това, което имаме.

11. Законът на закономерностите
Веднъж станало събитие може да се разглежда като случайност, станало два пъти – за съвпадение, три пъти – за закономерност.

12. Законът на промяната
Искате промяна в живота си – вземете властта над обстоятелствата в свои ръце. Не можете да промените живота си пасивно очаквайки подарък от съдбата. Такъв няма да има. Ако не тръгнете за някъде, никъде и няма да пристигнете.
Сподели

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/05/СДСД.jpg13. Законът на таксито
Колкото по-далеч ви закара таксиметровият шофьор, толкова по-скъпо ще струва пътят. Ако не поръчате маршрута, може да се окажете навсякъде. И колкото по-далеч отидете по грешния път, толкова по-трудно и по-скъпо ще ви е да се върнете.

14. Законът на мисълта
Нашият външен свят реализира света на нашите вътрешни мисли. Не бива да търсите причините за своите неуспехи във външния свят.

15. Законът на половината път
В отношенията с друг човек вашата зона е до средата. Ако минете повече – значи това не е необходимо на другия човек. В такъв случай нужно ли ви е това?

16. Законът на хармонията
Човек търси хармония във всичко. Постигането на хармония с околния свят е възможна само бъдейки в хармония със себе си. Добро отношение към себе си, приемане на себе си – това е истинска гаранция за хармония с околната среда и света като цяло.
https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/05/section_3_page_3_picture_1.jpg17. Законът на огледалото
Това, което дразни човека в другите, го има в самия него. Това, което човек не иска да чува от другите, означава, че точно това му е най-важно да чува през този жизнен етап. Другият човек може да послужи като огледало, за да ни помогне да различим това, което не забелязваме или не искаме да забележим в себе си.

18. Законът на верижната реакция
Ако позволите на лошото си настроение да ви завладее, то едно неприятно преживяване ще бъде последвано от други. Ако живеете цели дни отдавайки се на мечти, то реалността просто ще се изгуби в света на фантазиите. На човек е трудно да спре потока на своите негативни или непродуктивни мисли, тъй като той изработва навик да се тревожи, притеснява, страда, да мечтае – тоест всякакви начини да се отдалечи от активното решаване на проблемите.

19. Законът за оценка на “стойността” на вашата личност
Околните практически винаги оценяват човек точно така, както той оценява сам себе си. Следователно е безполезно да се издигате в очите на обществото, ако в своите очи се намирате ниско.

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/05/28b-3-thumb-large.jpg20. Законът за смисъла на живота
Ние идваме от празнота, опитвайки се да намерим смисъла на живота и отново се връщаме в празнотата. Всеки човек има свой смисъл на живота, който може да се мени в различните житейски етапи. А ако той постоянно се променя в зависимост от преживените събития и време – може би главният смисъл на живота е самият живот?

Е, лично аз мисля, че тези правила на природата ги има….
материал на Светлило и Саломе – автор

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+