Музиката на Пол Мория

https://www.art1a1d.com/wp-content/uМузиката на Пол Мория излъчва само ведрост, романтика и много топлина.
Пол е френски композитор,  който е роден през 1925 година и живее 81 години.
Той завършава музикална консерватория. Създава свой оркестър през 1957 година, но  се премества в Париж, където започва работа във звукозаписна кмопнаия като аранжор и композитор. В периода на своята музикална кариера той работи с такива световноизвестни имена като: Далида, Шарл Азнавур и други.
Пол прави и свои музикални  хитове. Интересен факта е, че заедно с Райнмин Леферов създават музиката към кинокомедията на Луи Дьо Финес ,,Полицаят от Сен Тропе” и ,,Полицай в Ню Йорк”
Връх в кариерата на Пол е създаването му на собствен Гранд оркестър и полуаване на поста  музикален директор при Мирей Матьо. Друга любопитна подробност е, че негова версия на песен от Евровизия 1967 година «L’amour est bleu» заема челните места в музикалните класации на САЩ. Музиката на оркестъра на Пол Мория  е често слушана в бившата СССР и представяна в  различини техни предавания.
Последният албум на оркестъра е създаден през 1998г. След това  Пол се оттегля от своята професионална дейност и няколко години по-късно -през 2006- завършва земния си път в родната Франция.

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+