Абитуриенти-2017

По определение- абитуриентският бал- е организиран празник, с кабитуриентиойто се отбелязва края на ученическите години или степен на обучение. Идеята е да се отбележи навлизането в самостоятелен житейски път, който за някои зрелостници е започване на работа, а за други -начало на висше образование.
След официалната раздяла с училището започва истинският бал: вечеря в ресторант, дискотека … и задължителна част от това е облеклото. То не е всекидневна дреха или училищната униформа и подчертава още повече новото начало за всеки абитуриент.
С една дума: шумна веселба сред приятна обстановка и нова свобода … Празник! …
Това е балът, но тези дни, а вече и години наред преди започване на абитуриентските балове започвам да чувам как, къде и колко полицаи ще бъдат ангажирани с опазване здравето на празнуващите … Все повече се питам: Какво е това?-Да пазим празнуващите от собствените им настроени, от собствения им празник?!
И ние някога бяхме абитуриенти.
И нас вероятно са ни предпазвали, но това не чувахме как и защо се прави.
Сега започвам да оправдавам тези мерки, защото:
1. Струпването на много хора на едно място стана опасно в наши дни.
2. Много лесно е по време на празника да се използва не само алкохол, а и вещества с опасно върху психиката действие.
3. Много млади хора нямат задръжки, а агресията избухва лесно и при малък повод …
Успешна работа на полицията в дните на абитуриентските балове, а на младите хора пожелавам истински празник, изпълнен с горещи и приятни емоции, които да им оставят незабравим спомен за цял живот!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+