Дима Билан

Дима Билан е известен певец на Русия, но е роден в република Черкезия през 1981 година. Семеhttps://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/05/1469093344_dima-bilan-semeynie-tainy-3.jpgйството му се мести в Татарстан, а по-късно в Балкария, където всъщност преминават ученическите година на Дима и сестра му. Там започват и музикалните му участия в различни концертни прояви, където изпълнява песни или рецитира стихове.

Популярност в Европа Билан набира след участието си в Евровизия през 2006 година като представител на Русия. От този момент започва и силната му и истинска музикална кариера. Записва много албуми и прави концерти в САЩ.

През 2007 г.  Дима Билан  прави концерт и в България.

През 2008 година той  се яваява отново на Евровизия. Тогава обаче печели първото място за Русия. В интервю преди изпълнението си  казва, че  ако спечели „Евровизия“ ще предложи брак на своята приятелка- фотомоделът Лена Кулецкая.

Изпълнява заканата си. На 09.09 .2009 година той сключва брак с Лена и заживяват в къща в Подмосковието …Както  в приказка….

А ето какво казва Дима във връзка с нашия Криси:

В интервю за руския сайт mk.ru Дима Билан сподели емоциите си за постиженията на своя бивш възпитаник.

Какво мислиш за Кристиан Костов, който ще представи България на Евровизия 2017?

Той изглежда много модерно – както музикално, така и що се отнася до излъчването му!

За пръв път България е сред фаворитите за победа. Би ли искал да му изпратиш своите пожелания?

Разбира се! Искам хората да знаят, че аз бях негов ментор по време на участието му в „Гласът на Русия“.

Хората знаят това! Това е акцентът в профила му в официалния сайт на Евровизия, и във всички свои интервюта, той не забравя да те спомене като своя пътеводна звезда!

Много съм горд.  Всъщност бих искал да разкажа една интересна история. Аз буквално го притиснах да изпее песента „Знаеш” на украинската изпълнителка Рождена Ануси. Той прие с неохота, но в крайна сметка изпя песента с такава страст, че след изпълнението авторът на „Знаеш” получи повече от милион нови гледания. Получи се чудесно за всички.

https://www.art1a1d.com/wp-content/uploads/2017/05/24266884.jpgЗначи си видял големия потенциал на Кристиан да последва твоите стъпки преди няколко години?

Абсолютно! Разбира се, първоначално не съм мислил над това, но имаше такъв проблясък. Кристиан е също така най-младият изпълнител тази година, а аз от своя страна бях първият, който доведе конкурса в Русия.

Кристиан практически е твой ученик. Чувстваш ли се горд?

Разбира се, аз съм ужасно горд! Видях как той говори за мен в няколко интервюта и бях трогнат. Той има цялата харизма, креативност и всичко необходимо за успех.

Какво мислиш за песента „Beautiful mess”?

Зашеметяваща песен, а клипът е просто нереален! Много модерно – музика, видео – всичко. Млади хора, черни и бели тонове. Всичко е направено с много стил!

Ти знаеш, че много зависи и от сценичното представяне.

Да, разбира се. Но нищо не трябва да се абсолютизира. Най-важното нещо е дали изпълнителят може да привлича хората и да поднесе магията. Има магия в това момче. Той изглежда като рицар на тъмни сили. Очарователен е и комуникира необикновено. Интересно е как ще представи себе си на сцената на „Евровизия“. За мен Кристиан има големи шансове, особено имайки предвид, че за България е необичайно да е фаворит. Това трябва да значи нещо…

Ако той победи в Евровизия, логиката диктува, че ти трябва да се пробваш отново и да летиш до България.

Хаха, логично, да. Въпреки, че следващата година е вече обещана на Юлия  Самойлова във всеки случай.

Това е музиката, това са хората от нейния свят, това е Дима Билан!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+