,,Apple Watch”-много в едно

часНе зная за Вас, но аз -когато чуя, че някое устройство става популярно и търсено -не мога да сдържа любопитството си, докато не разбера що за джаджа се е появила.
Напоследък се заговори за ,,Умна гривна” и ,,Умен часовник”, а когато чух за ,,Епал уоч”-не се стърпях и се впуснах в разследване.Ето какво се получи:
,,Умна гривна” и ,,Умен часовник” са две различни неща дошли като следствие на едно от другото. Както се появиха съвременните Айфони, чиито предшественици са мобифоните,мобилните телефоните, джиесемите……
Първо се появяват ,,Умните гривни”- те са просто джаджа, която при носена на ръка може да запише чрез сензори различи показатели на своя носител-собственик:крачки на движение, пулс, физическо натоварване- изразходвани калории,кръвно налягане …и други подобни физически показатели.Може да показва дата, час. Екранът е много прост, монохромен.Прахово и водоустойчиви са. По тези възможности те са особено подходящи за любители на фитнеса, както и за възрастни хора. Много често дори ги наричат ,,фитнес гривни”.
Такива умни гривни се продават у нас и цените им варират от 80 лв. до около 500лв. Цената им се определя от показателите, които те могат да отчита, от продължителност на работен режим и от вида на батерията, която имат. Естествено думата имат и дизайна и марката -производител. След 2014 година започва да се говори за тези устройства, но те вече са масово разпространени и до голяма степен изместени от ,,Умния часовник”, които до то тази година е една комбинация между ,,фитнес гривна” и телефон, защото може да чете уведомления, да приема разговори, да отчита различни физически показатели на своя собственик и има своя собствена операционна система.епал часовник
През септември фирмата , която аз много харесвам ,, Appl”-обяви и демонстрира своя нов умен часовник-,,Apple Watch”. За него вече се говори , че е крачка пред всички до този момент подобни устройства и дори тяхна много качествена комбинация.Той може всичко:
– използва софтуер- специална версия на операционната система IOS с предварително инсталирани графики Apple на потребителския интерфейс. През повечето от времето на екрана, потребителят ще вижда часовника и придружаващи го съобщения за прогнозата. Допълнителни джаджи се инсталират от потребителя
-поддържа много приложения
-отчита всики физически показатели на собственика-пулс, дихателна чистота, изразходвани калории…
-има правоъгълна форма на екрана, които е защитена от сапфирен кристал
-дисплея разпознава сила на натиск
-водоустойчив и удароустойчив
-може да се контролира гласово
-дава известия за съобщения и входящи и изходящи повиквания
-има дълъг работен режим и бързо зареждаща се батерията
Цената , която в момента е определена- варира от 300 до 500 долара.
,,Apple Watch”-тези характеристика сa казани просто.Специалистите може да се усмихнат на моето техническо описание, но аз го направих за себе си и за всички които искат да имат съвременна престава за технологиите, които навлизат с космическа скорост в живота ни.
Може би един ден всички ей така -без да мислим -ще си купуваме такива часовници или други-с още повече функции …
Аз бих си купила … Чакам модел, който да бъде- умен часовник и мой лап-топ….
А може би вече някъде са го измислили?!!!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+