4 правила, преди да започнем промяна

11659500_458696794311846_1608709695954239221_nЗа всеки човек е имало момент, в който си задава въпрос какво да направи за себе си, каква промяна му е нужна, в каква посока да продължи животът му?.
Често тази мисъл за повечето от хората преминава мигновено през съзнанието им, изчезва или ги повлича инерцията, други- гледат чуждите постижения и се опитват да направят същото, а за трети… това е преход към нов житейски момент с добри резултати.
Никой не може да каже на никого какво да постигне в живота си и как да го направи, защото всеки житейски път е много индивидуален.
Все пак, ако се чудите: Какво да направя в живота си?
Ето няколко препоръки, които биха могли да Ви дадат насока :
1. За момент си позволете мечти.
2. Пишете- на лист подредете мечтите и новите си идеи.
3. Подредете желанията си в две колонки.
• В първата напишете нещата, които можете да реализирате. Така вече в първата колонка имате приблизителен списък с неща, които можете да направите. Подредете ги по важност . Тоест – степен на желание или по възможност за реализиране.
• Във втората тези, които не знаете как бихте осъществили. Разгледайте втората колонка със своите „фантастичните мечти и желания“. До всяко едно напишете все пак някакво условие, при което би било възможно да се реализира. После преценете дали наистина са невъзможни и неизпълними тези условия. Подредете ги по степен на реализация, като започнете от най-нереалните и накрая най-изпълнимите. Вземете най-изпълнимото от втория списък и го добавете в края на първия списък.
4. Дайте си срокове и започнете да реализирате мечтите си. За всяка реализирана мечта добавяйте в края на списъка по една мечта от втория списък.
Скоро ще се учудите как списъкът с мечтите Ви започва да се изпълнява, а нещата от втората колонка да изглеждат все по- възможни. И въпросът: Какво да направя в живота си, за да бъда щастлив и удовлетворен, вече няма да съществува, защото ще сте напълно удовлетворени от съществуването си.
И накрая- поставяйте си близки, реални и постижими цели, като изхождате от своите лични качества и възможности.
Успех в пътуването към Вашето лично добро!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+