Сфинксът- книга

Предлагам на Вашето внимание една книга, която можете да намерите, макар и трудничко, но тя ще грабне вниманието на всички любители на древна история и тайнствата, които тя има.
Авторката има  интересна лична съдба. Тя е с полско- еврейски корени и израства в Лондон. От малка прави опити да пише. Когато е на 16 години,  бащата загива в автомобилна катастрофа. Тобша учи в Италия скулптура. На 19 години се мести в Австралия, а през 1995 година се заселва в САЩ и там започва нейната истинска писателска кариера, когато издава ,,Свинксът” .
При гмуркане към останките на древен кораб археологът Изабела Уорнок открива астрариума – изключително ценен артефакт, който представлява сложен механизъм със свръхестествени свойства. Според преданията загадъчният уред предопределял съдбите на поколения крале и фараони още от зората на цивилизацията.
За зла участ невероятното откритие има ужасна цена и астрариумът остава у съпруга на Изабела – Оливър. Скоро Оливър разбира, че тайнственият уред може да предизвиква земетресения, както и че с негова помощ Моисей е разделил Червено море на две. Часове по-късно на Оливър му се налага освен живота си да брани и вековно древна тайна в опасен свят на конспирация и египтология, където хилядолетни легенди се сблъскват смъртоносно със съвременната човешка амбиция.
Книгата се чете леко. Тя ще Ви отнеса в света на фараони и съвремнни приключения.

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+