Пет отличителни навика на простака

Бягам от действителнстта, за да избягам от глупостта и простащината. Тези човеши черти ме убиват повече от другите житейски трудности, но точно такъв тип хора ме надушват и започват да проверяват моята търпеливост, издръжливост и чувство за справедливост, а животът е толкова кратък и трябва да се живее с усмивка…

Но май не само аз споделям това.

Ето какво открих в една друга  електронна медия , написано от: Емил Кирилов 16.03.2017, 16:55 (обновена 16.03.2017, 17:19 и го споделям с вас, защото се покрива и с моето мнение за човешкото салбоумие и жажда за експеримент с власт.

Светът е широк и простаци дебнат отвсякъде. Но пък от друга страна всеки звучи умно в собствената си глава. Още не се е родил тъп човек, който да си каже сам на себе си: “Егати, току що си помислих нещо много тъпо, може би съм супер глупак и не го осъзнавам”. Такива мисли са възможни, но самото им наличие бележи все пак някакъв интелект.

Няма как да влезем в главата на глупака, но можем да проследим действията му. Ето пет отличителни белега на простия човек. В случай, че се колебаете:

Простакът претендира за акъл

Някой беше казал, че светът щеше да е едно много по-добро място, ако умните хора бяха по-уверени, а простаците се съмняваха в себе си. За жалост нещата седят по коренно противоположен начин. Все пак трябва да ни е интересно, нали?

Ето защо, ако сте средно или над средноинтелигентен човек и попаднете в компания на върли простаци, най-вероятно ще бъдете обявен за пълен глупак, който от нищо не разбира, изподигран, посочен с пръст и евентуално пребит.

Простият човек е шумен

Той върти гуми, маха си гърнето на колата, за да му ръмжи повече, самият той ръмжи, вика, оригва се, удря по масата и изобщо привлича внимание на макс. Как иначе ще разберем за акъла му и другите му заложби, нали трябва да се чуе?

Често можете да видите как простият човек в телевизионно студио се надвиква с други прости хора.

Той винаги е прав

Колкото е по-прост някой, толкова е по-невъзможно да го убедите в нещо, с което той не е съгласен.

Спорът с прости хора не е търсене на истината, той е надвикване с обиди, докато единият от двамата не се откаже или разреве. И този един ще бъдете вие. Най-добре повторете няколко пъти “Да, така е”, но едва ли и това ще помогне, защото…

Не му дреме за вас

На него му е “се тая” винаги и за всичко, най-много за вас. Той е непукист, той е над нещата и просто не го интересува. Проблем? А? ПРОБЛЕМ ИМА ЛИ?

Учени са доказали, че колкото по-умен е даден човек, толкова повече може да влезе в положението на другите хора, защото може да си представи, че те се чувстват и разсъждават по различен начин и то дори по какъв точно начин. В обратния случай – никакъв шанс…

И все някой друг му е виновен

Простакът, също като другите хора, преживява някои несполуки в живота. За разлика от вас обаче, той много добре знае къде е коренът на злото. Другите. Да това са всички останали, които са виновни, че на него все не му се получава.

Ако простакът не влезе в университета, това е защото другите са с връзки и са му взели мястото. Същото важи за работата и личния му живот.

Винаги ще се намери кой да те прецака в тая скапана държава. Това го е научил от баща си и се е уверил, че е самата истина. Не спорете. Вече разбрахте защо…

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+