Онова лято

%d0%bb%d0%be%d1%804 %d0%be%d0%bd%d0%bb1

,,Онова лято” е книга на съвременната писателка Лорън Уилиг. Авторката в момента е на 40 години и е родена и отраснала в Ню Йорк. Tя е написала петнайсет исторически бестселъра. Книгите й са преведени на повече от осемнайсет езика. Получила е много награди за своите произведения „Онова лято“ излиза на български език през 2015 година и я има и в електронен формат. В този роман има всичко, защото се преплитат историческа тайнственост, породена от загадъчно писмо; романтика, създадена в търсенето на истината.

Главната героиня е съвременна млада жена, която съдбата въвлича в нови преживявания в момен%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%bb-%d0%be%d0%bd%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%80%d0%b0%d1%84%d0%b0%d0%b5%d0%bb%d1%81%d0%ba%d0%beт, когато тя е отчаяна, защото е загубила работата си, чувства се неудоволетворена от себе си и уморена от безсмислени и кратки любовни увлечния, към които не иска да прибягва повече.
В дъното на всичко стои една картина на прерафаелите, която по свой начин прсъздава историята на Тристан и Изолда. Според прерафаелитите в картините тряба да са като тези от периода на Ренесанса- наситени с цветове и детайли. Прерафаелитският стил в рисуването е силно полулярен във викторианска Англия и е бил поддържан от английските художници до началото на Първата световна война… Този стил се възражда отново през 60-те години.
Книгата се чете леко и разбираемо. Тя може да бъде интерсна почивка за вас и да Ви изавади от нашето бълграско всекидневие и реални герои от действителността.
Приятно четене!- от електронен или печатен вариант на ,,Онова лято”, според вашето желание!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+