,,С родителите в час” – открит урок

Традициите обединяват хората, децата. Създават облик на една общност, каквато е един учебен клас. Създават емоции и оставят много спомени- предимно хубави.
Та : традиция за мен  и класа ми  в края на 1 клас и сега- 4 клас- да направим открит урок, за да видят родителите как всичко се е променило и в учебен, и  в организационен,  и в морален план за всички, които са част от този клас.
Това е натоварващо за мен, но пък ме държи в тонус, а удоволетворението след такава иницатива- за мен е много приятно.
Предлагам използваните от мен материалите във вид,  ако някой иска нещо да вземе от тях, за  да си ги преработи лесно.

В презентацията нарочно не съм добавяла анимация. Статична е, защото тя повече има за цел да показва на родителите какво правят децата на работните си листи и как трябва да е изпълненa всяка задачка.

Децата нарочно предварително съм разделила на екипи  като съобразих попадането на деца СОП в групите така , че да има някакво равновесие на способностите на всички деца.
Родителите са включени в процеса на работа като проверяващи…те може и да не желаят, но точно в този момент трудно биха отказали…./ а и ще бъдат улеснени от медията, която ще им показва правилните отговори…./
Така се надявам да се получи едно забавление за всички. Да има спокойна атмосфера и много добри емоции, създадени от конкуренцията между екипите и желанието на децата да бъдат екип-победител.
Целта е да се покаже лицето на класа. Израстването на децата за 4 години като знания, поведение, обноски и взаимоотношения.

Използваните материали са от енциклопедии, учебника по Човекът и обществото, Човекът и природата, работни листи, които създадох аз и мултимедия .

До деня на урока имам време , за да отлежат нещата в моята глава , за да видя дали имам някакви грешки и да мога да направя корекции…

ръкаПРЕЗЕНТАЦИЯ

 

ръкаПРЕЗЕНТАЦИЯТА-Microsoft PowerPoint 2013

/тя може да се прераобтва по ваш вкус/

ръкаСценарий
ръкаЗадачи екип А

ръкаЗадачи екип Б

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+