HoloLens

Всичко, свъразно с компютри и нови технологии навлиза в живота дори на обикновените хора с голяма скорост. Някои изделия, които сме виждали във фантастичите, военните и криминални филми, вече са притежание на обикновениграждани .

Така е и с HoloLens- е компютър, който е създаден като очила. В момента Microsoft- неговият автор ще Ви го произведе срещу сумата от $3000.

Той са разработван от компанията тайно в продължение на 7 години. За да работят,  тези очила  не се свързват чрез кабел или по друг начин към компютър.

Те работят с Windows 10. Имат камери за анализ на околната среда и микрофон за гласово управляние, различни датчици и камера за видео.

HoloLens сякаш идва от бъдещето и вероятно ще дойде ден,  когато всеки ще го има , защото компанията казва, че това е следващият модел компютър и иска да го произвежда на цена, по възможностите  на много хора.

Тези очила, поставени на главата показват компютърно изображение, което допълва реалността. Разпознават човешко тяло и околната среда.

Създателите им обясняват, че ще имат много добро приложение от хора, които се занимават с проектантска дейност и поддръжка на различна техника.

Лично мен това устройство ме стряска. Опасявам се, че в някои негови приложения, ще откъсне хората окончателно от реалния свят…. Знам ли? Може пък аз да не съм пораснала достатъчно технически, за да приема новото…

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+