Кралската пътекa- El Camino del Rey

чоро2 чоро
Това съоръжение е изградено от малки бетонни блокчета, поставени върху релси, забити в скалите.
Тази изключително опасна пътека се намира в Испания- в провинция Мaлага, между водопадите Gaytaneho Chorro и El Chorro.
Пътека виси на 3 км над земята , а ширината ѝ е само 1 м.
През 2015 г е правена реконструкция, поради пропадане на бетонните блокчета и образуването на отвори.
Кралската пътека е направена през 1905 година, за да може по нея работниците, които са правели язовирна стена да стигат до каньона. Тъй като при откриване на хидротехническото съоръжение тогавашният крал на Испaния- Алфонсо XII минал по пътеката, за да види строителството работническият тесен път получил името -,,Пътят на царя”- El Caminito del Rey
чоро3През 2006 година управляващите Андалусия решават да заделят 7 милион евро за ремонт на това опасно място и съоражението е затворено до неговото ново откриване за посетители през 2015година.
По времето на ремонта много любители на екстремните катерения са си позволявали да преминават по пътека с риск за живота си, за да поставят в интернет пространството своите приключения. За да не се стига до инциденти инженерите, ръководещи ремонта поставили телено въже към стената .

Ако обичате екстремни преживявания- това видео е за Вас.чоро3
То е любителски материал на разходка по ,,Кралската пътека” в Испания. Вероятно приключенците са преминали по пътеката във времето, когато не е бил завършен нейният ремонт, защото на места липсват части и преминаването без помощни средства е невъзможно.
Приятно изживяване!


Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+