Ледените фигури на Варна- безплатно

Фестивали и изложби на ледени фигури са инициативи, които идват при нас от други страни. За първи път тази година и нашия град дава дом на това магическо изкуство.                                                                                   lplppl            llllllll
Пред МОЛ Варна, в шатра на неговия открит паркинг са аранжирани ледени прекрасни големи фигури, пронизани от различни светлини, които увеличават усещането за вълшебство и изящество.
Входът е свободен и всеки ,
който иска може да си направи снимка до фигурите на лебед, елха, арфа..Кристалният надпис- 2017, тронът, рамката за снимки и шейната на Дядо Коледа може да бъдат вашето ,,лапландско ” селфи.
За направата на фигурите са били изразходвани над 3 тона лед, обработен по специална технология, за да стане плътен и прозрачен. Един тон от него „изстъргал“ екипът на Ice Art – Владимир Георгиев, Николай Радулов и Милен Минков, докато вае скулптурите. Основен дизайнер на детайлите по украсата е майсторът по карвинг Николай Радулов, за когото работата с лед е сбъдната мечта – след „компанията“ на плодове и зеленчуци. В изработката на фигурите обаче участват всички, като признават, че най-трудно им е с носенето и подредбата на ледените късове, които тежат по 120 килограма!

Приятно забавление сред красотата на леда!

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+