Варна получи ключа на Европейската младежка столица

В Азербайджанския град Гаяджа, %d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d1%81-%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d1%87%d0%b0който е бил столица на младежта за 2015 година  се е състояла церемония, на която кметът- Елмар Валиев е предал  символичния ключ на Европейска младежка столица на кмета на град Варна- Иван Портних.
Така вече нашият град става истински притежател на титлата ,,Европейска младежка столица-2017 година”.
“Чест е за мен да бъда тук, в един от най-красивите градове на Азербайджан! Благодаря, че споделихте с нас успехите при реализацията на Европейската младежка столица! Варна е готова да поеме предизвикателството през 2017 г. Нашият град е специален – с древна история и богата култура, град, който пази най-старото обработено злато в света, в който най-големият капитал са успешните млади хора. Вярвам, че тази среща е добро начало за развитие на сътрудничеството между Варна и Гянджа, за затвърждаване на традиционно добрите контакти между България и Азербайджан”, каза кметът Иван Портних.
Между представителите на двете страни са се подписали и договори за сътрудничество при организиране на съвместни инициативи и проекти, проведени са срещи с научни работници.
Финално събитие на срещата е бил 4 -ти международен фестивал на виното, в койо са участвали представители на Франция, Молдова, Беларус, Грузия, Таджикистан, Украйна.

Сподели :) Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+